Obradović i Anđušić upozoravaju na Tavaresa i nadaju se iznenađenju protiv Reala

Autor: Mladen Heleta
sreda 23.11.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Utakmica u Madridu igra se sutra od 20.45 sati.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana sutra gostuju madridskom Realu u desetom kolu Evrolige.

Crno-beli su juče izgubili u Barseloni, a izuzetno teško duplo kolo kompletiraće duelom sa drugim španskim i evropskim velikanom.

Crno-beli su večeras trenirali u "Vizink centru" u Madridu, a nakon treninga je svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu izneo trener Željko Obradović: 

"Real je ekipa napravljena da ima najveće moguće ambicije. Roster koji imaju, promena trenera koji je bio pomoćnik Pablu Lasu, godinama imamu igrače koji igraju zajedno, imaju automatizme i imaju mlade igrače koje su doveli, koji pokazaju ogromnu želji i koji su shvatili šta znači igrati za Real Madrid. Igramo protiv kandidata koji sigurno ima najveće moguće ambicije da ide na fajnal-for, pokriveni su na svim mestima. Specifična su ekipa jer imaju igrača koji dominira tokom poslednjih nekoliko godina u evropskoj košarci, a to je Tavares i u odnosu na to treba pripremiti utakmicu. Probali smo da reagujemo sa ovim jednim treningom, treniraćemo i ujutru pa ćemo videti", poručio je Obradović. 

Danilo Anđušić je protiv Barselone bio najefikasniji igrač Partizanaa. Pred sutrašnji meč on je izjavio: 

"Utakmica posle dva dana. Navikli smo na težak ritam, nemamo puno vremena da se pripremimo ali na nama je da uradimo sve što je u našoj moći da se spremimo što bolje. Očekuje nas jako težak meč protiv tima koji igra jako dobru košarku u poslednje vreme i sigurno neće biti lako. Posle jučerašnje utakmice moramo da se podigno, da odigramo mnogo bolje, sa energijom i defanzivno. Ekipa Reala forsira brzu igru i igraju dosta u tranziciji, najbolja su skakačka ekipa sa Tavaresom koji dominira u reketu. Moramo da zaustavimo njihov ofanzivni skok koji nam je bio problem u prošloj utakmici i popravimo sve navedene stvari i budemo bolji ako želimo da pobedimo ovu utakmicu", istakao je Anđušić. 

Partizan ima skor 4-5 u Evroligi, dok je Real na učinku 6-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke