Sad i Zvezda hoće u ''Arenu'', najavljena i izgradnja nove Zvezdine hale!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.01.2023.
18:54
Izvor: Sportske.net

Nove zanimljive informacije obelodanio je prvi čovek Crvene zvezde na kraju svog obraćanja javnosti.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle današnje maratonske pres konferencije predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića otvorila se još jedna nova tema - Zvezdina skora selidba iz ''Pionira'', ali i potencijalna izgradnja nove hale.

Predsednik Crvene zvezde je otkrio da će i na tu temu razgovarati sa Maršalom Glikmanom, izvršnim direktorom Evrolige, kada on bude prihvatio njegov javni poziv za sastanak i konačno ''upoznavanje''.

''Sve u svemu, nadam se sastanku sa Glikmanom koji je 29. decembra bio na jednoj utakmici, a 30. nije bio na drugoj utakmici u Beogradu. Ali dobro, nadam se da sednemo, popričamo i da se najzad upoznamo. Znam ga kao konsultanta Đordijevog, mada se nismo videli. 

I još nešto da mu objasnim i da mu kažem kakvi su naši planovi oko eventualne izgradnje nove hale u Beogradu. A dotle korišćenje hale koja je gradsko vlasništvo i koju sam imao priliku da gradim kao tadašnji gradonačelnik Beograda, a to je Arena. Jer, i Zvezda će verovatno preći u Arenu da odigra određeni broj utakmica. Nije to jednog kluba hala, kao što nije ni 'Pionir'. 

Drugo, da mu kažem koliko smo spremni da damo para za vajld kard. 

Na merkantilna pitanja dobiće i merkantilne odgovore. U smislu saradnje, komercijalnog pristupa. Košarka nisu samo pare ili strašan ambijent. Na istorijskoj utakmici protiv Partizana koju je Zvezda dobila nije bio strašan ambijent. Bio je bolji, ali nije bio strašan. Znamo mi zašto se i to potencira. Imamo sad 28. januara derbi, pa ćemo videti kako ćemo ga organizovati'', istakao je Čović.

Na dodatno pitanje novinara, Čović je pojasnio svoju najavu izgradnje nove hale.

''Možemo i mi da uđemo u varijantu izgradnje hale. Može da gradi Barselona, možemo i mi. Možemo da napravimo zajednički pristup sa partnerima. To je sad moderno da se tako grade hale. Mislim da je Beogradu neophodna hala. Nije dovoljna samo Arena. I ova hala (Pionir) treba da se renovira, sa širokim hodnicima na 11-12 hiljada mesta, što je sasvim pristojno'', izjavio je Čović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke