Sad je kasno - Evroliga priznala da je Olimpijakos oštećen, šta je sa Panatinaikosom?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 01.05.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Ne znači im ništa...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Košarkaška Evroliga oglasila se saopštenjem u kojem priznaju da je Olimpijakos oštećen za posed u završnici utakmice.

Tada je loptu sa strane, na 16 sekundi pre kraja meča, trebalo da uvede Tomas Satoranski i učinio je to, iako je na opšti protest dvorane "Mira i prijateljstva" ukazivano sudijama da je više od pet sekundi prošlo pre nego što je ubacio loptu u igru.

Arbitri nisu reagovali, a ubrzo je Nikolas Laprovitola pogodio za izjednačenje i odlazak u produžetak koji je pripao Barseloni. Evroliga je u današnjem obraćanju javnosti istakla da je Satoranski prekršio pravila, da nije na vreme izveo loptu i da je ona trebalo da pripadne Olimpijakosu koji bi imao "+2" i posed u poslednjih 16 sekundi meča.

Takođe, Evroliga je navela da je ispravno dosuđen prekršaj Filipa Petruševa nad Džabarijem Parkerom u finišu produžetka usled čega je Barsa trijumfovala.

Osim toga, u centru pažnje bio je i detalj meča u Beogradu gde je Makabi pobedio Panatinaikos. Grčki tim se žalio na pojedine segmente suđenja, a jedna od onih bila je i navodno gaženje linije Džoša Niba. U Evroligi navode da ne postoji dokaz za tako nečim, te da je stopalo centra Makabija "možda bilo podignuto, pa se odaje utisak gaženja linije".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke