Sad kad nema Hauarda, ko je najveća opasnost za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.01.2023.
18:14
Izvor: Sportske.net

Jasno je da će crno-belima biti lakše, ali...

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Posle sinoćnjeg poraza, ali i loše igre protiv Makabija u Tel Avivu, Partizan će sutra u ''Štark Areni'' imati priliku za popravni.

U goste mu dolazi španska Baskonija koja mu je ostala veliki dužnik još na startu sezone, kada mu je ''otela'' maltene već upisanu pobedu, zahvaljujući neverovatnom šuteru Markusu Hauardu.

On je u tom susretu upisao 33 poena, od toga i trojku kojom je u poslednjim trenucima regularnog toka meča izborio produžetak.

Ali, u Beogradu ga nećemo gledati sutra uveče, jer zbog problema sa leđima nije ni otputovao sa ekipom u glavni grad Srbije.

Na prvi pogled, Partizan to mora da iskoristi i biće mu mnogo lakše nego u prvoj utakmici, ali Baskonija u svom timu ima još igrača koji će zbog Hauardovog odsustva dobiti više prostora da pokažu svoje mogućnosti.

Glavnu ulogu bi sada mogao da preuzme Pjerija Henri koji od početka sezone ima i najbolji indeks korisnosti u ekipi Baskonije. Pre svega se ističe asistencijama (6.2 u proseku), protiv Virtusa je upisao čak 13, ali je u poslednjih par utakmica, protiv Valensije i Bajerna šuterski prilično zatajio.

Sada će to morati da popravi ako Baskonija želi da napravi probleme Partizanu. 

Osim njega, litvanski tandem Giedraitis i Sedekerskis bi mogao da dobije značajniju ulogu, pogotovo što su i u prvom meču protiv Partizana obojica imali dvocifren učinak i tada su Partizanu ''isporučili'' zajedno 24 poena, 13+11, uz deset skokova.

Iskusni centar Met Kostelo je takođe zablistao protiv Partizana i uz meč protiv Žalgirisa, to mu je bila najbolja partija od početka sezone u Evroligi.

Naravno, ne sme se zapostaviti ni bivši kapiten Partizana Vanja Marinković, ali ni Darijus Tompson koji je u usponu forme. U poslednja tri meča imao je dvocifren poenterski učinak, a sutra će svakako moći da ''uzima'' veći broj šuteva nego što je to do sada činio.

Tu je i iskusni Estonac Kotsar, koji za svoju prvu evroligašku sezonu ima sasvim solidan učinak. Najbolji je bio na startu sezone, kada je u pobedi nad Valensijom ubacio 21 poen i devet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke