Sada i zvanično - Fener doveo veliko pojačanje iz Barse!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.07.2022.
16:49
Izvor: Sportske.net

Ono što smo pre dva dana najavili, danas je i ozvaničeno u Istanbulu.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Novi košarkaš Fenerbahčea je dosadašnje krilo Barselone Najdžel Hejs-Dejvis, koji je sa evroligašem iz Istanbula potpisao jednogodišnji ugovor.

Ovaj transfer smo najavili pre dva dana, a danas je sve ozvaničeno i od strane Fenerbahčea.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš ima 28 godina, rođen u Ohaju, a seniorsku košarkašku karijeru počeo je na koledžu u Viskonsinu, gde je prosečno beležio 14,0 poena, 6,6 skokova i 2,7 asistencija u sezoni 2016-17.
 
Hejs-Dejvis je u leto 2017. sklopio kratkoročne ugovore sa NBA timovima Njujork Niksima, Los Anđeles Lejkersima, Toronto Reptorsima i Sakramento Kingsima, ali je sezonu 2017/18 završio u Vestčester Niksima, jednim od timova G-lige, posle čehga odlučuje da se preseli u Evropu.
 
Najpre je potpisao je ugovor sa Galatasarajem gde se odlično snašao, što mu je otvorilo vrata Evrolige. Po odlasku iz Galatasaraja, naredne dve godine proveo je u Žalgirisu, prošlu sezonu u Barsi, a sada će svoju evroligašku karijeru nastaviti u Fenerbahčeu.

AdmiralBet je već objavio kvote za novog šampiona Evrolige, u sezoni 2022/23. Fenerbahče je za sada tek peti favorit i kvota da će žuto-plavi iz Istanbula postati novi prvaci Evrope iznosi čak 11.00.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke