Ristić: ''Saigrači nisu zaboravili Borišu! Svi ga poštujemo i doživotno ćemo mu biti zahvalni!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Spekulacije su bile neosnovane.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski centar Dušan Ristić, koji ovog leta nije bio među 12 igrača u našem nacionalnom timu za Olimpijske igre u Parizu, govorio je u intervjuu za ''Telesport'' i pored ostalog napravio osvrt na prošlogodišnje Svetsko prvenstvo čiji je bio akter i na kom je reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju.

''Orlovi'' su tada u finalu u Manili poraženi od Nemačke, ali bez obzira na to, Ristić doživljava svetsko srebro kao ogroman uspeh.

''Jako čudan osećaj je bio nakon poraza od Nemačke u finalu, jer smo sa jedne strane svi bili svesni uspeha, koji smo ostvarili. Niko nam nije pridavao prevelike šanse da ćemo osvojiti neku medalju, a mi smo opet došli na korak od osvajanja zlata. 

Sigurno je da je posle utakmice svima bio žal za propuštenom prilikom. Dobrić se povredio u prvim minutima meča, Milutinov je tada igrao sa povredom, Bogdanović je bio rovit. 

Sada, kada su se svi utisci slegli – da smo imali samo malo više sreće u tom medicinskom segmentu, siguran sam da bi sada razgovarali i o drugačijem rezultatskom ishodu, ali treba biti i zahvalan za sve to što je urađeno. I meni je lično bilo potrebno neko vreme, kako bi se utisci konačno slegli, bilo je tu i žala za zlatom, a istovremeno i velikog ponosa i radosti što smo uopšte uzeli medalju. 

Sa ove distance – godinu dana kasnije, smatram da je srebrna medalja jako veliki uspeh za nas i uveren sam u to da se svaki igrač iz tog tima ponosi sa tim i da je to svima nama jedna od najdržahih uspomena u karijeri'', izjavio je Ristić.

Nažalost, to Svetsko prvenstvo je obeležila i teška povreda Boriše Simanića u meču protiv Južnog Sudana, posle čega mu je i život bio ugrožen, pa su hirurzi morali hitno da mu izvade bubreg.

Boriša se oporavio i godinu dana kasnije je počeo sa nastupima u dresu Igokee, ali u javnosti su već počele spekulacije da su mnogi zaboravili njegovu veliku žrtvu koju je podneo braneći boje nacionalnog tima. Ristić se ne slaže sa tim komentarima.

''Zavisi na koji način posmatramo na sve to. Ja znam da ga niko od saigrača nije zaboravio, daleko od toga. Mi ga svi poštujemo i kao osobu, i kao košarkaša, cenimo tu borbu kroz koju je on prošao u Manili.

Sigurno ćemo svi biti doživotno zahvalni njemu zbog toga, jer uopšte nije bilo lako izboriti se sa tako teškom povredom. Ne smatram da ga je iko od nas zaboravio'', uverava Ristić koji će narednu sezonu provesti u ekipi francuskog Šalona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke