Sale Đorđević o Partizanovoj ''originalnoj formuli''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.02.2021.
10:22
Izvor: Sportske.net

Boravak u Crnoj Gori bio je prilika da progovori i na ovu temu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nedavno je Đorđevićev Virtus iz Bolonje u Top 16 fazi Evrokupa gostovao ekipi Budunosti u Podgorici, a tokom kratkog boravka u glavnom gradu Crne Gore bivši selektor reprezentacije Srbije je govorio u intervjuu za tamošnji radio ''Krš''.

Između ostalog, naglasio je da je u Podgorici uvek bio lepo dočekan, tako je bilo i sada, iako nije bilo navijača na tribinama, a govoreći o mogućnostima klubova iz ABA lige u Evrokupu, pomenuo je i svoj nekadašnji klub Partizan.

''Očigledni su finansijski napori Cedevite i Budućnosti koje predvode biznismeni Tedeski i Bokan, a koji su vezali svoje ime i kompaniju uz klub dali rezultate. Značajno je to za celu teritoriju bivše Jugoslavije.

Naravno, Partizan je jedna orginalna forma rada i stvaranja ekipe. Međutim, treba sve to potvrditi rezultatima. Nije lako, dugo je takmičenje i postoje ekipe koje prave druge projekcije i planove da dođu do rezultata'', istakao je Đorđević.

Osvrnuo se tokom razgovora i na prethodnu sezonu koja je prekinuta zbog pandemije, kada je i njegov Virtus bio oštećen u Italiji, baš kao i Partizan u ABA ligi, ali i u Evrokupu, gde je i jednima i drugima dobro išlo.

''Nije bilo lako početi ponovo, pogotovo što su ekipe koje su imale rezultat u tom momentu osetile kao da im je nešto oduzeto zbog virusa Covid-19. To je veoma teško podneti, jer se ulaže mnogo rada, finansija i sve se to u jednom momentu prekine. Kao i Partizanu, bilo nam je teško da počnemo ponovo. Imali smo neke igrače koji su preležali kovid, neki i po dva puta kao Stefan Marković. Ipak, stalno nam je u glavi bilo ono što smo imali prošle godine. Tako da je jako teško bilo izgraditi taj entuzijazam ponovo, ali sad smo uspeli i idemo u jednom dobrom smeru'', konstatovao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke