Šamar za Partizan od Igokee!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.11.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Veoma loša igra Partizana večeras.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Bez koncentracije Partizana i fantastična partija Igokee uslovila je čak 22 poena viška za goste u trećoj četvrtini, ali je tim Željka Obradovića uspeo da se vrati u meč i da uđe u neizvesnu završnicu. Na kraju, heroj je Stefan Mudi koji je pogodio za pobedu gostiju 89:91! 

Atić je fantastično otvorio meč sa dve trojke, Igokea je odlično šutirala, dok je Partizan imao velikih problema u napadu, nisu crno-beli pogodio niti jednu trojku.

Dragan Milosavljević i Jeremić su uspevali da pronađu put do koša protivnika, a beležimo i ulazak Kabokla na teren, debi je začinio sa dva poena na startu druge četvrtine. 

Prvu trojku na utakmici za Partizan postigao je Džejms Naneli, ali je uzvratio Dragan Milosavljević na drugoj strani. Ipak, seriju trojki je nastavio Danilo Anđušić na asistenciju Kaminskog, a onda i Jeremić pogađa za 20:28!

Dragan Milosavljević je protiv svog nekadašnjeg kluba odigrao vrhunski i pogodio je 2+1 za 22:31, ali je Tristan Vukčević pogodio novu trojku za crno-bele koji su večeras igrali u specijalno dizajniranim dresovima sa ljubičastim nijansama koji simbolizuju lampu u inkubatoru u kom su smešteni prevremeno rođeni mališani. 

Ipak, ekipa Igokee je otišla i na dvocifren plus posle nesportske lične greške Tristana Vukčevića, a onda je i Mudi pogodio slobodna bacanja zbog čega je Željko Obradović po prvi put morao da uvede i Zeka Ledeja na parket. 

Ispostavilo se kao pravo rešenje, crno-beli su uspeli da smanje na 5 poena minusa, ali je usledila nova trojka Atića koji je pogodio za 32:40.

Posle poena Tanaskovića bilo je maksimalnih +14.

Kako se i očekivalo, crno-beli su igrali fantastično u odbrani na startu treće deonice, probudilo se i oko 7600 navijača u dvorani, a ekipa Partizana je posle trojke Uroša Trifunovića došla ponovo na minus koji je bio jednocifren. Ipak, dve trojke za Igokeu, Mudi i Tanasković i očas posla je bila najveća prednost gostiju - 15 poena razlike. Usledila je i trojka Jeremića, ukupno 11. po redu za Igokeu, a onda i Tanasković pogađa još jednu za neverovatan rezultat u Areni - 39:60!

Obradović je čak dva tajm-auta potrošio sredinom treće četvrtine, ekipa je reagovala dobro, ali su gosti imali neverovatnog Tanaskovića, a posle zakucavanja Zorana Nikolića bilo je 68:46!

Partizan je smanjio na -19, ali je bilo jasno da je Igokea ogroman favorit do kraja utakmice. 

Trojkom Danila Anđušića Partizan je stigao do 60:76, a možda i ključnu trojku pogodio je Marko Jeremić preko ruke za 64:82. Ledej je sa četiri uzastopna poena spustio razliku, a onda još jedna dobra odbrana ekipe Željka Obradovića i poeni Anđušića sa linije za slobodna bacanja za samo -12 na pet minuta do kraja!

Ipak, u narednom minutu Partizan nije pogodio, već je zabeležio dve izgubljene lopte, ali je Trifunović trojkom spustio na ispod deset poena razlike!

I onda još jedna trojka Uroša Trifunovića za 79:84 na 2:50 do kraja utakmice! Utakmica je bila na jedan posed razlike kada je Naneli pogodio bacanja, jasno je bilo da ćemo gledati neizvesnu završnicu. 

Na 50 sekundi do kraja Trifunović je ukrao jednu loptu i potom položio u koš za izjednačenje!

Partizan je promašio napad za prednost, a onda Stefan Mudi na dve sekunde do kraja pogađa za 89:91, ispostaviće se i za pobedu jer crno-beli nisu uspeli da se organizuju dobro u poslednjem napadu. 

Ledej je na kraju imao 16 poena, Trifunović je dodao 15, a Anđušić 13 za Partizan. Za Igokeu po 17 poena Tanaskovića i Jeremića, Atić je ostao na onih 14 iz prvog poluvremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke