Samo u BiH - Bojkot fajnal-fora, prvaku pehar bez borbe!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.06.2021.
21:11
Izvor: Sportske.net

Neverovatan razvoj događaja u Bosni i Hercegovini.

BETAPHOTO/ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna/DS

Povezane vesti

Umesto uzbudljive završnice košarkaške sezone u BiH, dobili smo fajnal-for bez ijedne utakmice i novog prvaka bez borbe!

Na završnom turniru trebalo je da učestvuju Široki Brijeg, Igokea, Borac iz Banjaluke i sarajevski Spars, ali su tri ekipe, sve osim Širokog Brijega bojkotovale učešće na ovom turniru?!

Tako meč između Borca i Sparsa nije odigran jer se ni jedni ni drugi nisu pojavili, a Igokea nije izašla na megdan Širokom Brijegu, koji je ''ni kriv ni dužan'' osvojio titulu.

Sve je počelo kada je pet klubova poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele da igraju završni turnir i da prihvataju postojeće stanje na tabeli, što bi značilo da se prvoplasiranoj ekipi iz ligaškog dela sezone, Igokei, dodeli titula prvaka.

KS BiH je reagovao određivanjem Laktaša za organizatora fajnal-fora, ali je Igokea odustala od organizacije, pa se naknadno Široki prijavio da bude domaćin.

Međutim, preostala tri kluba izjasnili su se da su protiv odigravanja završnog turnira ''zbog zgusnutog rasporeda koji su imali u završnici ove sezone'', pa je Široki bez borbe dobio šampionski pehar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke