Šampion AdmiralBet ABA lige juri pozitivan skor u Evroligi

Autor: Sportske Net
sreda 13.10.2021.
10:48
Izvor: Sportske.net

Moćna Zvezda čeka uzdrmani Žalgiris!

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 19 sati dočekuju ekipu Žalgirisa u okviru 3. runde Evrolige i imaju priliku da upišu drugu uzastopnu pobedu.

Crveno-bele očekuje prvi meč pred svojim navijačima ove sezone u Evroligi, nakon što su sa polovičnim učinkom završili svoje putešestvije od Istanbula, do Tel Aviva.

Bila su to izvanredna dva duela koja je odigrala Crvena zvezda i malo sreće ili pak po koji zdrav igrač nedostajao je ekipi Dejana Radonjića da imaju maksimalan skor posle dve utakmice. No, atmosfera je sjajna. Niko ni za čim ne žali, situacija je takva kakva jeste i protiv nje se ne može.

Dejan Radonjić će iz dana u dan imati sve bolje zdravstveno stanje i priželjkuju se povraci Branka Lazića, Majka Cirbesa i Ostina Holinsa, dok će se na Erona Vajta čekati još neko vreme. Granitna odbrana može biti samo još jača i malo će se ekipa u Evroligi ove sezone naigrati protiv Crvene zvede sudeći prema viđenom od starta takmičarske godine gledajući oba takmičenja u kojima učestvuju.

Kada je prosečan broj primljenih poena na dosadašnjim utakmicama u sezoni oko 62, onda je to impresivan podatak i pokazatelj o kakvoj se defanzivnoj mašineriji radi. Zvezda je dobila mnogo toga u Tel Avivu, osim trijumfa protiv "ponosa Izraela“. Dobili su garant da Luka Mitrović i te kako dobro može da pokriva poziciju centra, kao i da ozbiljno mogu da računaju na Stefana Lazarevića koji od početka sezona igra sjajno. Takođe, malo je zapažen bio od starta sezone, ali Nejt Volters je stasao u mnogo ozbiljnijeg košarkaša nego iz prethodnog mandata i spreman je da preuzima ulogu lidera ekipe kada je to neophodno. Usput, Radonjić na konferenciji za medije nije delovao nikada srećnije i samo je rečima hvale obasipao svoje pulene. Ne nešto što viđamo često.

Ako je na Malom Kalemegdanu atmosfera usijana, nešto tako se ne može reći za Kaunas. Žalgiris je sa dva poraza započeo sezonu i već nakon uvodnog dela rešili su da načine drastične mere u cilju sprečavanja sunovrata. Trenera Martina Šilera zamenio je Slovenac Jure Zdovc i uvek je veliko pitanje da li je to dobro za ekipu kojoj sledi meč protiv tima sa novim strategom na klupi.

To je posebna enigma jer je teško precizirati šta može da se očekuje od rivala, ali Dejan Radonjić je temeljan u tim zadacima i ukoliko njegova ekipa ispuni sve zadatke, Litvancima neće pomoći niko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke