Šampion preživeo Embida, Tejtum rekorder, hoće li Luka Dončić ranije na letovanje?

Autor: Boris Jovanović
subota 25.03.2023.
08:07
Izvor: Sportske.net

Dalas u kanalu, pao rekord Larija Birda, strašna partija Embida nedovoljna za pobedu!

AP Photo/LM Otero
AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Vrlo važna pobeda Reptorsa i to posebno slatka, kao i uvek protiv Detroita. Derbi severa kako ga zovu nije bio posebno uzbudljiv jer je mladi tim Pistonsa baš oćajan. Napravili su mnogo grešaka, poklonili 23 poena. Siakam je dominirao sa 32 koša i devet asistencija. Kanađani su sada pola koraka iza Atlante u borbi za osmo mesto. U plej-inu taj meč donosi prednost domaćeg terena u odlučujućem meču. Inače ovo je prvi put od 2018. da je Toronto pomeo Pistonse, tukli su ih sva četiri meča u sezoni.

U derbiju u Zalivu pobeda šampiona. Voriorsi su su se vratili protiv Siksesa sa -11 i stigli do trijufa. Ponovo je u heroja izrastao Džordan Pul, 33 poena, pogodio je ključnu trojku stotinak sekundi pre kraja- Karo je dodao 29 poena, a domaći su preživeli i novu fantastičnu partiju Embida, 46 poena (imao je devet skokova, osam asistencija). U jednom trenutku Kamerunac je dao 13 u nizu za svoj tim, ali nije mogao sam. Verovatno znate Golden Stejt čitave sezone pokazuje dva lica ovo je ono lepše kod kuće, vezali su devet pobeda u nizu. 

Čikago je dominirao protiv oslabljenog Portlanda, pobeda je bila čista rutina. Lavin je brojao do 33, Vučević 23 poena i 15 skokova, Bulsi su deseti, poslednja pozicija koja donosi razigravanje. 

Bakse večeras stižu u Kolorado na derbi sa Jokićem. Pre toga su svratili u Jutu i dobili "Džezer". Odlična partija Grejsona Alena samo pokazuje koliko dugu klupu ima lider lige. Ubacio je 25 poena, najviše u sezoni, Milvoki je vodio od početka do kraja. Janis je dodao 24 koša i 11 asistencija, Konoton ubacio šest trojki, Holidej i Bruk Lopez takođe odlični. Baksi su ubacili 22 trojke, imali šut 56% i sigurno da ni jači tim od Jute ne bi odoleo posle ovakve partije. Beležimo i dobru partiju Simone Fontekija u redovima domaćih. Italijan koga se sećate iz Albe i Baskonije je u debitanskoj sezoni u NBA, ovo je njegov treći start, upisao je lični rekord od 26 poena. 

Šarlot je šokirao Dalas, bez pola tima, već eliminisani Hornetsi su dobili u Teksasu. Pi-Džej Vašington i Hejvard su sa 53 poena otvorili vrata pobede, tim iz Severne Karoline je otišao na +21 i mada se prednost istopila sačuvali su pobedu. Dončić je ubacio 34 poena i imao 10 skokova, Dalas je dve pobede ispod 50%, u lošoj su formi pokušavaju da izbegnu plej-in. Irving se vratio sa 18 poena, da ne funkcioniše pokazuje 3-7 skor kada su zajedno u timu...

Luk Kenard je srušio rekord franšize, pogodio je 10 trojki protiv Roketsa pa je Memfis i zvanično obezbedio plej-of. Kenard koji je u februaru stigao poslednjeg trejd dana iz Klipsa je završio sa 30 poena, Bejn je dodao 25, Roketsi su bili nedorasli. Na poluvremenu su se našli na -31, pa je Marjanović dobio veću šansu nego obično. Igrao je desetak miliona, uz četiri poena, imao pet skokova i par asistencija...

Rekord i za Boston i to Džejsona Tejtuma skinuo je sa vrha večne liste, pogađate, Larija Birda. Naime, 40. put ove sezone je sjajni bek Seltiksa postigao 30+ poena, neverovatan učinak. Noćas je broja do 34, Braun je dodao 27, Seltiksi su slavili protiv Indijane. 

Rekord i u prestonici, Kori Kišpet je odigrao utakmicu karijere, 26 poena za sofomora sa Gonzage, najviše u dve sezone karijere, odličan i Deni Avdija, 21 koš, pa su domaći Vizardsi slavili protiv San Antonija.

Kingsi se ne šale, tukli su Sanse uz "kliniku" Kevina Uertera. On je uz 29 poena imao devet skokova i pet asistencija. Čudno, Sabonis nije napravio dabl-dabl u kategoriji u kojoj vodi u ligi. Litvanac je uz 27 koševa, imao po devet skokova i asistencija. Kod gostiju Buker 32, Terens Ros sa klupe 30 poena. Rezervisti Feniksa su vratili tim u igru u trećem periodu, ali na kraju Kingsi su pobedom učvrstili treće mesto.

Veoma važna pobeda za Lejkerse, prvi put u ovoj kalendarskoj godini oni su na 50% poena, 37-37, Entoni Dejvis je rasturio Oklahomu sa 37 poena, Šroder igrao odlično u poslednjoj četvrtini. Na drugoj strani Džildžes-Aleksander 27, koliko je dao i Džoš Gidi, Tander je igrao odlično u poslednje vreme pa su i oni u trci za plej-in, imaju isti skor kao desetoplasirani Dalas. 

Da je noćas završena sezona, Oklahoma bi bila u razigravanju, gostovali bi kod Pelikansa, dok bi Lejkersi išli na noge Minesoti.

Na istoku bi Netsi ugostili Atlantu, dok bi u duelu devetog i desetog Toronto bio domaćin Čikagu. Naravno još osam utakmica je do kraja tesno je u obe konferencije. 

Rezultati:

Boston - Indijana 120:95
Vašington - San Antonio 136:124
Toronto - Detroit 118:97
Memfis - Hjuston 151:114
Dalas - Šarlott 109:117
Juta - Milvoki 116:144
Golden Stejt - Filadelfija 120:112
Portland - Čikago 96:124
Sakramento - Feniks 135:127
LA Lejkers - Oklahoma 116:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke