Šampionsko slavlje u Madridu, novi udarac za Barsu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.06.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Real potvrdio da je u ovom trenutku bolji tim.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida su novi šampioni Španije.

Kraljevski klub je večeras pred svojim navijačima savladao Barselonu sa 81:74 u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa španske Endesa lige i tako sa 3:1 u pobedama stigao do šampionskog pehara.

Ovo je drugi težak udarac koji je Real za samo mesec dana zadao Barseloni, posle pobede u Beogradu u polufinalu fajnal-fora Evrolige. Podsetimo, Barselona je i ligaški deo Evrolige i ligaški deo Endesa lige završila na prvom mestu, ali joj to nije pomoglo da dođe do bar jednog trofeja u ova dva takmičenja. Kataloncima kao uteha ostaje trofej u Kupu kralja, ali od njihovog tima se ove sezone očekivalo mnogo više.

Nošen velikom podrškom sa tribina, Real je bolje započeo meč, poveo odmah sa 7:0, ali se Barsa stabilizovala u odbrani i do kraja prvog kvartala se igralo prilično tvrdo na obe strane, pa je posle deset minuta igre rezultat bio 13:10 za Real.

Početak druge četvrtine obeležila je nova serija Reala koji stiže do čak 14 poena prednosti, bilo je 24:10 za Madriđane, ali Barsa predvođena Mirotićem i Kalatesom uspeva da se vrati i do poluvremena Katalonci su uspeli da priđu na 34:33.

Real je i tokom treće četvrtine imao blagu prednost, ali je opet završnica perioda pripala Barseloni koja je konačno uspela i da povede sa 56:55.

Imali su gosti još jedno minimalno vođstvo na početku poslednjeg kvartala, ali onda ekipa Reala preuzima potpunu kontrolu i ne dozvoljava rivalu da ponovo uhvati rezultatski priključak.

Iako je meč obeležila sjajna partija Tavareša, ključne poene postigao je Fabijan Kozer na minut i 50 sekundi pre kraja za vođstvo Reala od 76:68.

Dodajmo još da je večerašnjoj utakmici prisustvovao i prvi trener Reala Pablo Laso koji je tokom polufinalne serije doživeo infarkt, ali se uspešno oporavio i večeras je u finišu meča dolazio do klupe kako bi uputio još koji savet svojim igračima. Na kraju je proslavio titulu sa njima i ne sumnjamo da su oni ovaj trofej posvetili upravo svom treneru.

Tavareš je meč završio sa 25 poena i 13 skokova, Kozer ga je pratio sa 17 poena i njih dvojica su najzaslužniji za večerašnji odlučujući trijumf u borbi za titulu.

Kod gostiju Nikola Mirotić 14 poena, Egzam 13, a Kalates je upisao 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke