Šansa za evroligaše - Saša Vezenkov završio sa Kingsima i odriče se miliona!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Povratak u Evropu se sada nameće kao jedna od opcija.

Darryl Dyck/The Canadian Press via AP
Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Posle godinu dana u Sakramento Kingsima, 28-godišnji bugarski reprezentativac Saša Vezenkov nalazi se na novoj prekretnici.

Prošlogodišnji MVP Evrolige nije impresionirao u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi, a tome je doprinela i povreda zbog koje je odsustvovao oko dva meseca tokom zime.

U dresu Kingsa je ostvario učinak od 5.4 poena, 2.3 skoka i 0.5 asistencija po utakmici, a posle današnjih informacija, izvesno je da će ovog leta promeniti sredinu, možda i kontinent.

Naime, brojni košarkaški mediji danas prenose da je Vezenkov već obavestio čelnike Kingsa da se neće vraćati u Sakramento i aktivirati drugu godinu ugovora, pa je sada smo pitanje da li će neki drugi NBA klub biti zainteresovan za njegove usluge, ili će se Vezenkov vratiti tamo gde je pružao najbolje partije - u Evroligu. 

Ovo ujedno znači i da se Vezenkov praktično odriče mogućnosti da zaradi još čak 13.5 miliona dolara, od toga, 6.7 miliona garantovanih za sledeću i još 6.9 opcionih za sezonu 2025/26.

Naravno, Olimpijakos kao njegov bivši klub se nameće kao prva opcija, ali ovo bi mogla da bude šansa i za neke druge evroligaške klubove.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke