Saopštenje AdmiralBet ABA lige o Lesorovom slobodnom bacanju! Sad je sve jasno!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2022.
18:00
Izvor: Sportske.net

Mnogi su ga kritikovali zbog tog poteza, a on je ipak bio u pravu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

AdmiralBet ABA liga oglasila se zvaničnim saopštenjem ovog popodneva, povodom jedne od odluka sudija u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana.

Konkretan povod za ovo saopštenje je greška sudija koje su na deset sekundi pre kraja dosudile prestup Partizanovom centru Matijasu Lesoru koji je prethodno (namerno) promašio slobodno bacanje, pa uhvatio loptu pod košem.

U nastavku saopštenje AdmiralBet ABA lige prenosimo u celini.

''Kako bi se razjasnila situacija sa suđenjem, do koje je došlo u završnim trenucima četvrte četvrtine druge utakmice finalne serije između Crvene zvezde mts i Partizana NIS, AdmiralBet ABA liga obaveštava javnost da je odluka sudija na 10 sekundi pre kraja, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora nije bila ispravna.

Ekspertizom suđenja od strane Sudijske komisije AdmiralBet ABA lige j.t.d., sastavljene od tri člana, utakmica je okarakterisana kao teška za suđenje sa dosta teških situacija za suđenje, posebno kada su u pitanju kontakti između igrača. Tokom utakmice bilo je pogrešnih sudijskih odluka, što se pominje i u analizi, dodajući da je to stvar koja se dešava na svim utakmicama, ali ne bi trebalo da se dešava tako često.

Nakon ekspertize Sudijske komisije ABA lige j.t.d., konstatovano je da na 10 sekundi do kraja igre, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora, nije bilo prekršaja prilikom izvođenja slobodnog bacanja. Lopta je dodirnula obruč pre nego što je strelac dodirnuo liniju za izvođenje slobodnih bacanja ili ograničenu oblast.

Dakle, odluka sudija bila je pogrešna'', navodi se u saopštenju.

Podsetimo, i Lesor se juče oglasio na Tviteru, gde je pokazao šta piše u važećim pravilima kada je pomenuta situacija u pitanju.

Na kraju i podsećanje da u AdmiralBet-u imate raznovrstan izbor igara za sutrašnju, treću utakmicu finalne serije. Jedna od igara sa najboljim kvotama je igra na četvrtinu sa najvećim brojem poena. Ako verujete da će to biti treća četvrtina, kvota je čak 5.20.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke