Saopštenje KK Partizan pred derbi: "Navijačima Zvezde zabranjen grupni dolazak"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 06.12.2022.
13:22
Izvor: Sportske.net

Poslednje novosti.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan oglasio se saopštenjem u kojem otkrivaju da su, nakon sastanka sa predstavnicima bezbednosnih struktura i Crvene zvezde doneli odluku da gostujući navijači ne mogu da uđu u "Štark arenu".

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Predstavnici bezbednosnih struktura, Crvene zvezde, Partizana, Ticketline-a i Štark arene, obavili su jutros redovan sastanak uoči predstojeće utakmice 12. kola Evrolge u kojoj se po prvi put u istoriji ovog takmičenja sastaju Partizan i Crvena zvezda.

Kao što je od ranije poznato, sve ulaznice za ovaj meč su rasprodate a na sastanku je konstatovano da je više od 3.000 ulaznica, pretežno za Nivo 400 prodato u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ograničenja.

Pretpostavka svih prisutnih je da se u tom broju našao i određeni, ne veliki broj simpatizera Crvene zvezde koji su datu priliku iskoristili da kupe ulaznice i na taj način prisustvuju utakmici. Naravno, prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, svi kupci ulaznica su priložili svoja dokumenta i podaci o njima su uneti u bazu podataka koja je podeljena i sa predstavnicima bezbednosnih struktura.

Iako je prvobitno bilo planirano da na Nivou 400 postoji jedan sektor namenjen simpatizerima Crvene zvezde  procena i preporuka bezbednosnih struktura je bila da se od toga odustane, zbog čega i nije postojala odvojena prodaja ulaznica za gostujuće navijače.

Ovom prilikom, svim prisutnima je predočeno da će u dvorani biti poštovana numeracija sedišta i da nikakvo eventualno grupisanje navijača van svojih mesta neće biti dozvoljeno. Takođe, iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih transparenata u halu, niti bilo kakvih navijačkih obeležja gostujućeg kluba.

Poseban ulaz za gostujuće navijače neće postojati, te zbog toga bilo kakav pokušaj grupnog dolaska na utakmicu od strane simpatizera Crvene zvezde  neće biti dozvoljen.

KK Partizan još jednom poziva sve navijače da u Štark areni daju pozitivan primer sportskog i fer navijanja i da svu svoju energiju usmere na podršku crno-belima, bez ikakvog vređanja ili ubacivanja predmeta u teren. Ovaj meč je ispit zrelost kako za Klub, tako i za navijače. Pokažimo da je crno-belima mesto u eliti po svim mogućim parametrima! Kako na terenu, tako i na tribinama", saopšteno je.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke