Sapleli se Virtus, Bajern, Valensija...

Autor: Darko Mitrović
subota 18.05.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Večerašnji kiksevi evroligaša širom Evrope.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok u TurskojGrčkoj ili Francuskoj (Monako dobio Le Portel sa 101:70, uz 32 poena Džordana Lojda) večeras nije bilo većih iznenađenja, ona nisu izostala u Španiji, Nemačkoj i Italiji.

Valensija je poražena na startu četvrtfinalne serije plej-ofa španske Endesa lige, i to na svom terenu. Bolja od domaćina bila je ekipa Mursije koja je slavila sa 96:86.

Izuzev početnih 2:0 za Valensiju, ostatak meča je protekao u vođstvu gostiju koje je i na poluvremenu iznosilo deset poena razlike i koje je Mursija u nastavku održala bez većih problema.

Radebo sa 24 i Sliva sa 23 poena su predvodili goste do pobede, a u ekipi Valensije (kojoj se danas u pojedinjim španskim medijima predviđa selidba u Evrokup) najbolji su bili Brendon Dejvis sa 19 poena i 10 skokova i Semi Odželej sa 17 poena, dok je naš Stefan Jović meč završio sa devet poena, dva skoka i jednom asistencijom.

U Italiji ekipa Virtusa iz Bolonje ima neočekivanih problema sa Tortonom koja je večeras na svom terenu slavila sa 82:75 i izjednačila na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa, pa će majstorica odlučiti o polufinalisti.

Kendi sa 15, Baldaso i Radošević sa po 12 poena su predvodili domaće do pobede, a u Virtusu jedini napadački raspoložen bio je Abas sa 21 poenom, dok je naš Dobrić upisao pet poena i jedan skok.

Iznenađenje i u Nemačkoj, gde je Bajern poražen pred svojim navijačima u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa protiv Ludvigsburga sa 102:98 posle produžetka (90:90 u regularnom toku meča).

Bajern je prokockao 13 poena prednosti u poslednjoj četvrtini, u kojoj je primio čak 35 poena.

Melson je bio nezadrživ za odbranu Bajerna sa 33 poena, a pratio ga je Baji sa 20 poena, 8 asistencija i 7 skokova.

U Bajernu najbolji Edvards sa 25 poena, a naš Lučić je imao šest poena, dve asistencije i jedan skok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke