Šaras i Barselona će sanjati Larencakisa, Majk Džejms uništio Virtus

Autor: Nemanja Janošev
petak 07.10.2022.
22:29
Izvor: Sportske.net

Odlične utakmice. Može li Monako daleko ove sezone?

AS Monaco Basket
AS Monaco Basket

Povezane vesti

Košarkaši Barselone poraženi su u svojoj "Palati Blaugrana" od Olimpijakosa sa 70:80 u okviru 1. kola Evrolige.

U reprizi borbe za treće mesto iz prošle sezone, Jorgos Barcokas je dobio svoju osvetu... Olimpijakos je dobio svoju osvetu...

Sjajna druga deonica nosila je Olimpijakos kroz ovaj meč, ali da nije bilo maestralnog Janulisa Larencakisa koji je u poslednjem kvartalu postigao svih svojih 12 poena i to sve van linije za tri poena, utakmica bi bila mnogo neizvesnija, pa što i da ne bi pripala Kataloncima.

Ovako, Nikola Kalinić koji je u nekoliko navrata besneo na saigrače zbog lošije odrane i ostatak igrača domaćeg tima, ostaju kratkih rukava. Sa 16 poena, Nikolas Laprovitola predvodio je Barsu, Kalinić je ubacio 11. Saša Vezenkov je ubacio 20 u Olimpijakosu, ali ipak se izdvaja Larencakis sa svojim trojkama i 12 poena.


U isto vreme u Bolonji, Virtus je osetio oštricu Saše Obradovića i Monaka koji ovom pobedom (66:83) pokazuje da bi zaista mogao da bude to najavljeno prijatno iznenađenje.

Ekipa iz kneževine je bila odlična, posebno u drugom poluvremenu, bolje šutirala iz igre, ali i sa linije penala, te ubedljivo savladala novajliju u eliti.

Naravno, sve to pod dirigentskom palicom Majka Džejmsa koji je ubacio 26 poena i imao šest asistencija, dok je na suprotnoj strani Ife Lundberg ubacio 16. Miloš Teodosić nije igrao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke