Saša Obradović ispisao istoriju, Monako na F4 posle rušenja "Ponosa Izraela"!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 10.05.2023.
22:21
Izvor: Sportske.net

Neverovatan uspeh "kneževa".

Monaco
Monaco

Povezane vesti

Košarkaši Monaka plasirali su se večeras na Fajnal-for Evrolige pošto su na domaćem parketu savladali ekipu Makabija iz Tel Aviva rezultatom 97:86 (26:33, 27:16, 19:21, 25:16).

Izabranici Saše Obradovića tako su ostvarili najveći, istorijski uspeh u evropskim takmičenjima posle 3:2 u seriji.

Od samog početka meča "mirisalo" je na spektakl, "Ponos Izraela" ušao je nešto bolje u meč, pa je na kraju prve deonice imao sasvim pristojnih sedam poena prednosti zahvaljujući raspoloženom Boldvinu.

Nije ekipa Monaka klonula duhom, pa je serijom od 13:0 uspela da stegne čak osam poena prednosti, da bi posle blage rezultatske klackalice i nešto bolje igre Makabija ta prednost spala na četiri poena na poluvremenu.

Strpljivo su Izraelci čekali svoju priliku da povedu što su i učinili sredinom treće četvrtine, ali je Monako predvođen sjajnim Amerikancima Džejmsom i Lojdom uspeo da održi rezultatski priključak i blago vođstvo.

Neizvesnost je trajala tokom većeg dela poslednje deonice, u nekim trenucima Makabi je uspeo da stekne "plus 3", međutim presudna je bila serija 8:1 posle koje je postalo praktično jasno da će se Monako plasirati na svoj prvi finalni turnir Evrolige u istoriji kluba.

Najraspoloženiji u Monte Karlu bio je košarkaš Makabija Boldvin sa 27 poena, ali uz Brauna i Martina sa po 12, kao i Dibartolomea i Hilijarda sa 10 slaba je to uteha za klub iz Tel Aviva.

Heroji Monaka bili su Majk Džejms i Lojd sa po 21 poenom, dok su Hol i Moneke postigli po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke