Saša Obradović: ''Teško je naći prave reči...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.05.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Tako blizu, a tako daleko...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Monaka Saša Obradović nije krio razočaranje zbog poraza njegovog tima u majstorici četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Na fajnal-for ide Fenerbahče koji je u dramatičnoj završnici kao gost slavio sa 80:79.

"Čestitam Fenerbahčeu. Mogli smo i ovu neverovatnu sezonu da završimo plasmanom na fajnal-for, što bila prava nagrada. Peta utakmica je uvek lutrija. Bez obzira što imate prednost domaćeg terena, postoje ljudi koji znaju da igraju ovakve utakmice. Iskreno, ovo je ipak gorak osećaj.

Nedostajali su nam neki sitni detalji: da donesemo neke bolje odluke u napadu i odbrani, oni su pogađali i teške šuteve, uključujući pogodak Nika Kalatesa, koji nije najbolji strelac, ali je postigao dve najvažnije trojke. Teško je naći najbolje reči za opisivanje, ali završili smo sezonu bez pečata. Uradili smo mnogo dobrih stvari u promociji košarke ovde u Monaku i Francuskoj, ali nismo završili kako smo očekivali. Ali nemam šta da zamerim mojim igračima, zaista su se borili do kraja'', istakao je Obradović.

Domaći navijači priželjkivali su da Majk Džejms bude čovek odluke večeras, ali najbolji igrač Monaka u tome nije uspeo i pored postignutih 20 poena.

"Veliki pritisak je bio na njemu. Nije lako igrati jer je sva odbrana usmerena na njega. Neke šuteve je možda mogao da uputi bolje, da donosi bolje odluke, ali opet, ovo je bila odlična sezona za njega. On nas je doveo ovde, a mi smo bili na jedan šut od fajnal-fora. Ako počnete da analizirate, možete pronaći greške, ali morate mu odati veliko poštovanje'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke