Saša Obradović: "Zvezda? Tužna priča, ali daće bog da se vratim!"

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.08.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

"Nadam se selektorskom poslu".

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović rekao je da bi voleo da se vrati u Crvenu zvezdu jednog dana i postigne uspehe koje je sanjao s tim klubom.

Njegov period u Crvenoj zvezdi vezan je za pogrešne momente, očigledno. Dolazak kao igrača propraćen je povredom te 1999. godine, a mandat na klupi 21. godinu kasnije završio se neuspehom i neslavnim krajem. On i uprava kluba se nisu rastali u najboljim mogućim odnosima, ali to ne sprečava Obradovića da sanja o svom povratku, jednoga dana...

Tokom priče o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, Obradović se u podkastu "Jao Mile" dotakao svog povratka na Mali Kalemegdan, prvobitno kao košarkaša.

Povređen, Saša Obradović se vratio u Crvenu zvezdu iz Virtus Rome uprkos tome što su svi znali da se i dalje suočava sa oporavkom. Međutim, novi peh doživeo je u toku borbe za povratak i usledila je nova duga pauza zbog koje nije ni zaigrao za voljeni klub.

"Išao je oporavak.. Vladala je velika želja da se ponovo vratim i da opet budem u timu i da pomognem svom klubu. Sve je to iniciralo da je Ahilova tetiva ponovo pukla i ponovo je zahtevala operaciju. U odnosu na tih šest meseci, desilo se da sam bio povređen devet meseci i praktično nisam ni zaigrao za Zvezdu... Da, bio sam plaćen za čitav taj period, ali sam sve to i vratio, kroz obeštećenje i sve što se desilo", rekao je Obradović.

Sledeća destinacija, nakon propuštene čitave sezone, bila je Podgorica.

"Budućnost mi je tada dala najbolje moguće uslove u odnosu na ljude koji su tada bili u Crvenoj zvezdi. Vodili su klub u propast, što se i desilo posle toga. Zbog ljudi koji su tada bili u Zvezdi, nisam želeo da plaćam ceh, reskiram karijeru i svoju reputaciju odvedem u drugačiju situaciju. Odlazak u Budućnost, normalno, čist profesionalni. Isto je i sada, kada sam trener... Ne bih mogao da budem trener Partizana, to je sigurno".

A, onda, pričalo se o bolnoj tački - dolasku na klupu Crvene zvezde leta 2020. godine iz Monaka, tima koji upravo sada predvodi.

"To su one od jednih malo težih situacija za priču jer svi znamo kako je bilo... Početak i dolazak... Način na koji sam došao jer sam na kraju krajeva iz te svoje velike želje da dođem lično platio svoje obeštećenje koje nije malo uopšte kako bih bio deo svega ovoga. Momenat možda nije bio dobar, jer Zvezda sa navijačima i bez njih, nije ista priča. Ja ne bežim da prihvatim svoj deo krivice - da li je trebalo ovaj ili onaj igrač. To je deo posla, jer meni je jako bilo žao budući da sam imao jako velike planove. To sam i izgovorio posle utakmice s Monakom ovde koliko mi je značilo da sa Zvezdom postignem čak i ove neke stvari koje su se sada dešavale sa Monakom, da to bude sa mojim klubom. Emocija je bila velika, možda u nekim momentima prevelika gde sam možda i osetio nervozu u odnosu na očekivanja. Mene niko ne treba da presira i da stavlja nešto ispred mene. Ja sam ispred sebe imao najveća moguća očekivanja... Neke stvari se nisu poklopile i ostalo je to iza mene, što se kaže - tužna priča. Daće bog da se vratim".

San je takođe, da jednog dana kao selektor predvodi reprezentaciju svoje zemlje.

"Nikada ne možeš da ne razmišljaš o tome, što kao igrač što kao trener. To mora da se zasluži. Nadam se da će biti dobar momenat ako do toga dođe. Da će igrači želeti da igraju i da se poklope razne stvari. Bila bi to velika čast, velika obaveza u odnosu na sve rezultate koje su svi veliki treneri postigli u prošlosti. Nadaš se da će se to jednog dana dogoditi, ali fokusiran si na ono što trenutno radiš", rekao je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke