Saša Pavlović uporedio Jokića i Lebrona, objasnio ključnu promenu u Partizanu i prognozirao F4 Evrolige!

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.10.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Pavlović o brojnim temama.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Legendarni košarkaš Partizana sa bogatim NBA iskustvom Aleksandar Saša Pavlović govorio je o šansama Partizana u Evroligi, ali i o našim igračima Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanoviću u NBA ligi. 

Nekada je igrao za KK Partizan, sada je u Upravnom odboru, a u intervjuu za Mondo govorio je o brojnim zanimljivim temama. 

Za početak je govorio o NBA ligi i istakao da veruje u titulu dolaskom Rasela Vestbruka.

"Svi pratimo Denver i Jokića koji je najbolji košarkaš na planeti trenutno, možda i svih vremena. Dolaskom Vestbruka, ako ostanu zdravi, da će doći do finala. Verujem u kombinaciju sa Raselom, dosta ljudi je skeptično zbog njegovih sezona u prošlosti gde nije hteo da prihvati sporednu ulogu. Sazreo je, došao je u tim gde zna ko se pita i ko je Jokić. Potvrdio je tako da je spreman da radi za ekipu i to dosta govori. To su dve tripl-dabl mašine, najbolji sa tim statistikama, očekujem titulu", počeo je Pavlović.

Osvrnuo se i samo na umeće Nikole Jokića kroz podsećanje na prethodne Olimpijske igre.

"Način na koji Nikola igra i dominira je dosta promenio razmišljanje protivničkih trenera, taktički su morali mnogo da promene. On prenosi loptu, asistira, svi prave supertim da bi sprečili Nikolu i Denver da dođu do finala. Amerika je napravila ekipu na Olimpijskim igrama da bi parirali Jokiću, nisu mu parirali, ali na našu veliku žalost dobili su meč. Došli su sa tri najbolja centra da bi čuvali jednog igrača kao što je Nikola Jokić i to dosta govori o svemu. Mislim da su samo na Srbiju bili fokusirani iz tih razloga", smatra Pavlović.

Posebno zanimljivo je njegovo poređenje Jokića i Lebrona Džejmsa.

"Obojica znaju da daju koš, da asistiraju. Ono što Džejms jako dobro radi i što ga dovodi do toga da se priča da li je najbolji ikada, to Jokić radi isto sa duplo manje potrošenih lopti i mnogo efikasnije. Mislio sam da ne može da se pojavi sličan igrač Lebronu, ali to što Nikola radi je bolje i efikasnije", objasnio je Pavlović.

Nije zaboravio da pohvali ni Bogdana Bogdanovića.

"Igrao sam sa njim kada je bio klinac, imao sam tu sreću da delimo teren i svlačionicu, pratim njegovu karijeru. To je najveći pobednik sa kojim sam igrao u karijeri. Kada je on u pitanju, uvek treba očekivati da njegov tim ide do kraja. Kada izađe na teren, on razmišlja samo o pobedi. Atlanta? To nije do njega, NBA funkcioniše drugačije, možda bi bio u boljoj situaciji da je recimo sa Jokićem. Ali, kada je on u pitanju, ciljevi su uvek titule, nadam se da će do toga doći jednog dana. Hoksi imaju dobar tim, Trej Jang je možda i najbolji plej u NBA, možda mogu i dalje da doguraju nego što se očekuje", kaže Pavlović.

Za kraj se osvrnuo i na domaću košarku, odnosno "večite" rivale. Posebno je istakao velike promene u Partizanu. 

"Od Partizana uvek očekujem titulu, Zvezdu ne pratim. Uglavnom kada gledam Evroligu to su utakmice Partizana. Ima jako ozbiljnu ekipu. Cilj kluba je plej-of, trebaće vremena. Nadam se da će doći do tri-četiri pobede i da će da se promeni sezona. Ova ekipa je mlada i neiskusna evroligaški gledano, ali je gladna. Vidi se energija. Željni su svi dokazivanja i to je dobro. Prošlogodišnja ekipa je imala jako dobre igrače i po Evropi i po NBA ligi, ali nisu pokazivali toliku enormnu želju kao ovaj tim. Ova ekipa je to nadjačala i to je jedan od većih pluseva", rekao je Pavlović, koji je na kraju prognozirao putnike na F4.

"Partizan naravno, Panatinaikos je jako ozbiljan. Dosta je rano u sezoni, ne znam. Nažalost, moram da kažem Real Madrid, iako je promenio dosta igrača, to je klub koji uvek gleda fajnal-for. I možda Fenerbahče", zaključio je Saša Pavlović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke