''Kaminski i Panter se ne bi uklopili u Pešićev sistem''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.02.2024.
23:20
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Opet se priča o strancima u reprezentaciji.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako se selektor Svetislav Pešić i ne bavi tom temom, u javnosti se maltene posle svakog okupljanja nacionalnog tima pokreće polemika treba li angažovati i nekog stranca u reprezentaciji ili ne.

Na tu temu je svoj stav ovoga puta izneo nekadašnji reprezentativac naše zemlje Duško Savanović.

''Ne vidim suštinu dovođenja stranca, jer onda to nije nacionalna nego klupska košarka, samo što se igra pod okriljem države. Kakve veze onda ima ako počnemo da dovodimo strance, kakva će razlika da bude između reprezentacije i kluba, nikakva, svedeni smo pod jednu kapu. Mislim da smo mi  zemlja koja još uvek polaže u košarku, donekle dobro radimo, jer ima velikih problema sa razvojem mlađih kategorijama i celim tim sistemom, ali opet ima rezultata, opet se na individualnom nivou izbore ljude i prave dobre karijere'', rekao je on za ''Sportal''.

Svoj stav je potvrdio i na konkretnom primeru dvojice košarkaša Partizana - Frenku Kaminskom i Kevinu Panteru, s obzirom da su se njih dvojica prethodnih godina pominjali kao potencijalna pojačanja našeg nacionalnog tima iz inostranstva.

''Dakle, nikad nisam bio niti sam sada za da igraju. Da li bi se Kaminski i Panter uklopili? Ne, to su drugačije školovani igrači, posebno se ne bi uklopili u sistem Karija Pešića, koji je selektor starog kova. Izlišno je pričati da li bi se uklopili jer sam stava da još uvek nemaju šta da traže, bar kod nas. 

Ne samo kod nas što smo dobri, pa neka si i loš, neka si i 15. na takmičenju, opet si ponosan jer su to tvoji momci, tvoja deca, ljudi koji predstavljaju tvoju zemlju. Šta sad, dovedeš dva Amerikanca i dva Litvanca i ti si prvi, pa nisi ti prvi, jer su stranci ti koji prave razliku. 

Nikad oko toga nisam video euforiju i smisao, a možemo da idemo u dubinu, da pričamo da je razvija mlađe, da diže interesnu sferu, ali ne slažem se s tim, ukratko'', objasnio je Savanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Neša
Thursday, 22.02.2024
21:23

Bravo 👏 Savane!Al' se Kariju ni Teo izgleda mi ne uklapa.Imamo plejeva kolko oćeš, može se za..bavamo.