Savanović o Dubaiju u AdmiralBet ABA ligi: "Sećam se 'slučaja KK Zlatibor'..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.03.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net, Sport klub

"Veliki plus, ali i minus za ‘kiselu’ sliku", tvrdi proslavljeni košarkaš.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Velike novosti nas očekuju od naredne sezone u AdmiralBet ABA ligi jer će se takmičenju priključiti i klub iz Dubaija.

Ambiciozni projekat kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata privukao je veliku pažnju košarkaške javnosti, a o Dubaiju je govorio i nekadašnji reprezentativac Srbije Duško Savanović.

On je u intervjuu za Sport klub istakao da ima podeljena osećanja kada je u pitanju ovakva odluka.

"Ne znam šta da kažem, imam prilično podeljeno osećanje. Prvo sam se setio ‘slučaja KK Zlatibora’ pre ‘neku’ godinu. Osvojili su AdmiralBet ABA 2 ligu, sedam dana slavili ulazak u najjaču regionalnu ligu, pa im je traženo da odigraju dodatni kvalifikacioni meč?! I, nisu prošli. Za nekoga, znači, pravila važe, a za nekog ne važe", smatra Savanović.

"Nešto je ‘zamućeno’ oko novog člana. Ako su liga odnosno klubovi u finansijskom dobitku, pozdravljam. Osim Partizanu i Crvenoj zvezdi, ostalima bi efekat mirisa novca bio ispunjenje snova, planova, možda i rezultata… To je ljudski. Ali, ne vidim pozitivnu stvar po pitanju razvoja srpske košarke. Veći broj mečeva, duža sezona, pet, šest sati letiš da bi igrao… Nemam formiran stav, ako ne znam sve detalje. Veliki plus, ali i minus za ‘kiselu’ sliku. Videćemo kako će sve da izgleda u praksi", ostavlja prostora za konačni sud Duško Savanović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke