Savić otkrio Litvancima: ''Obradović došao u Partizan za neverovatno malo novca''

Autor: Darko Mitrović
subota 12.03.2022.
11:51
Izvor: Sportske.net

Nije sve u novcu?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Gde god da Partizan gostuje, u centru pažnje je najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović.

Tako je bilo i pre nekoliko dana u Litvaniji, bez obzira na ubedljiv poraz crno-belih od domaćeg Lijetkabelisa u Panevežisu.

Litvanski novinari su iskoristili dolazak Partizana za razgovor i sa sportskim direktorom Partizana Zoranom Savićem koji je dao intervju za tamošnji ''Basket News'', a glavna tema razgovora bio je, naravno - Željko Obradović.

''Znam da je imao 3-4 puta bolje ponude, a došao je u Partizan za neverovatno malo novca. Njegova ideja je da Partizan vrati u Evroligu, to je njegova motivacima'', naglasio je Savić na početku razgovora.

Ono što je Savića posebno oduševilo, možda i iznenadilo kada je u pitanju Obradovićev rad u Partizanu, jeste to što u svaki trening ulaže mnogo energije, možda i više nego što je to nekada činio.

''Sjajna stvar je što Željko ima sada više energije nego što je imao kada smo sarađivali u Realu 1995. godine. Verujte, on je energičniji sada. Sa 62 godine on odrađuje svaki trening, trči sa igračima od prvog do poslednjeg minuta. Mladim košarkašima ispravlja greške, ragovara posle treninga. Sećam se da je bio energičan kada je trenirao mene, ali on voli ljude. Voli da bude okružen ljudima i voli košarku. Nikada nisam video da neko toliko voli košarku, a posebno Partizan'', izjavio je Savić.

Partizanu ove sezone mnogi zameraju što u svom timu ima možda i preveliki broj stranaca, ali Obradović je pre početka sezone imao drugačije planove.

''Imao je ideju da ekipa bude sastavljena od 12 srpskih igrača. Šokirao me je. Znao sam da ću ako nađemo četvoricu ili petoricu biti srećan. U današnje vreme, bez stranaca, nemoguće je napraviti rezultat.

Pokušali smo da pričamo sa domaćim igračima, ali to nije lako. Najtalentovaniji košarkaški napuštaju Srbiju već sa 12 godina. Imamo nove generacije koje su naučene da dobiju sve odmah. Postoje ljudi oko srpske košarke koji savetuju igrače da ne dođu u Zvezdu ili Partizan jer je tu ogroman pritisak.

Mlađe generacije sada hoće odmah u NBA ligu, a posle dve godine zovu nas i mole da dođu u Partizan ili Zvezdu, a na sve to ne žele da igraju za reprezentaciju. Uvek imaju izgovore, ali mislim da to nije samo slučaj u Srbiji, već svuda. Potreban je rizik, mora se izaći iz zone komfora'', objasnio je Savić.

Zanimljiv detalj otkrio je i u vezi Kevina Pantera, najzvučnijeg Partizanovog pojačanja prošlog leta.

''Kada smo počeli pripreme izgledali smo kao kadetski tim, nismo čak bili ni juniori. Željko nema problem sa mladim igračima jer imaju da se ugledaju na Kevina Pantera koji dolazi dva sata pre svakog treninga, naši Amerikanci su sjajni i pravi su uzori'', naglasio je Savić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke