Savić uperio prst: "Ekipa ne može ući iz druge u prvu ligu, pravimo se ludi"

Autor: Sportske Net
nedelja 05.09.2021.
10:32
Izvor: Sportske.net

Promene su neophodne, smatra sportski direktor crno-belih.

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs©

Povezane vesti

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio je za hrvatski portal "Jutarnji list" o predstojećoj sezoni crno-belih, ali i svojoj karijeri, uspesima, novim generacijama...

Upitan o povratku Željka Obradovića u Partizan, rekao je da je i sam bio iznenađen, ali da je ovo odluka, koja će klubu pomoći na duže staze.

"Razgovarao sam s Ostojom, pričali o viziji, oko trenera, poklopile su nam se ideje. Partizan nije imao rezultata, a to je veliki brend, možda veći u inostranstvu, nego u Srbiji. I kad sam dolazio, na ovaj funkciji sportskog direktora sam od marta, nisam ni pomišljao na to da će nam doći Željko Obradović za trenera. Kad mi je to rekao predsednik, mislio sam da je lud. Uostalom, ja sam prihvatio posao i bez Željka, jer mi je projekt bio zanimljiv, sada je ovo vrhunska priča. Neviđen se entuzijazam stvorio u i oko kluba, gradimo projekt za dve, tri godine...."

"Parni valjak" je doveo ove sezone čak osam pojačanja. Međutim, Savić smatra da su u vreme njegovog bavljenja košarkom, regionali klubovi bili neuporedivo kvalitetniji.

"Nemoguće je ovde napraviti sastav kao Italiji ili Španiji. Važno je i da ne upoređujemo ono što je bilo pred 30 godina, jer to nisu isti klubovi. Niti je Partizan na nivou onoga nekadašnjeg Partizana, niti je današnji Split na nivou Jugoplastike, niti današnja Cibona nivo one Mirkove Cibone. Ne govorim tu samo u terenu. Veliki je problem i proizvodnja igrača", kazao je on za hrvatski medij. 

Sportski direktor crno-belih smatra da su promene u srpskoj košarci neophodne. 

"Partizanova publika voli košarku, sećate se kakve je ovacije doživio Kukoč na onoj utakmici pre raspada kad je izlazio iz igre. Međutim, mi smo majstori na ovim prostorima da od normalnih stvari napravimo nenormalne. Ovo jedina liga na svetu, govorim o ABA ligi, gde su menadžeri vlasnici klubova, gde igraju druge ekipe nekog kluba. To je nemoguće bilo gde drugde, tačno se zna da ako neko ima drugu ekipu, tada ne može ta druga ekipa niti ući iz druge u prvu ligu po zakonu. I Evroliga sve to zna. A mi se pravimo kao da ne znamo. Neke se stvari tu moraju rešiti, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima. Sami sebi pucamo u nogu", govorio je Savić evidentno misleći na Megu kao menadžerski klub, i saradnju FMP-a i Crvene Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke