Savić zabrinuo ''Grobare'', ni osvajanje Evrokupa možda ne odvede Partizan u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
petak 18.03.2022.
19:36
Izvor: Sportske.net

Dodatni problem je što je Evrokup neisplativo takmičenje za Partizan.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan ove sezone ima najviše ambicije i u Evrokupu i u AdmiralBet ABA ligi i kroz jedno od ova dva takmičenja će pokušati da se domogne svog najvažnijeg cilja - povratka u Evroligu posle osam godina.

Sportski direktor Partizana Zoran Savić je na ovu temu govorio za litvanski ''Basket News'' i tom prilikom rekao nešto što je zabrinulo navijače crno-belih.

''Situacija oko učešća u Evroligi nije laka, čak i ako osvojimo Evrokup, pitanje je da li ćemo igrati Evroligu. Jer, ko zna šta će odlučiti klubovi u Evroligi. Možda će odlučiti da skrate ligu na 16 klubova i da nijedan tim iz Evrokupa ne uđe u Evroligu. Mislim da je situacija kritična'', istakao je Savić.

Ipak, imajući u vidu aktuelnu situaciju sa ruskim klubovima, teško da bi se u Evroligi ovog leta odlučili da stopiraju ulazak najboljim ekipama iz Evrokupa, ali neizvesnost oko ulaska u Evroligu utiče i na dovođenje pojačanja za sledeću sezonu.

''Komplikovano je jer ne znate u kom takmičenju ćete igrati sledeće sezone. Već sada treba da se potpisuju igrači za sledeću sezonu. Ali koji igrači? Koje takmičenje će da igraju? Šta da im ponudimo? Obično će igrači prihvatiti i manju ponudu iz Evrolige u odnosu na klub iz Evrokupa. Morate im ponuditi projekat, to je jedini način'', objašnjava Savić.

Još jedna sezona u Evrokupu bi bila pogubna po Partizan.

''Svi gube novac u Evrokupu. Mi gubimo novac.N ije isto kada imate 17 utakmica u sezoni protiv Reala, Barselone, Žalgirisa. Lakše je napraviti budžet ako igraš u Evroligi'', rekao je Savić, uz još jednu snažnu poruku:

''Partizan zaslužuje da igra u Evroligi nego neki drugi koji već igraju i imaju licence'', naglasio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke