Savršen debi Papapetrua, Partizan zablistao u Moskvi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.09.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Kako se bliži start sezone, crno-beli igraju sve bolje, iako im još uvek nedostaje nekolicina igrača.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana trijumfalno su započeli svoje učešće na VTB Superkupu u Moskvi. Crno-beli su večeras u prvom kolu savladali rusku Lokomotivu Kubanj rezultatom 92:70 uz prilično dopadljivu igru.

Ranije danas je ekipa CSKA bola bolja od Uniksa, ''Armejci'' su taj meč dobili sa 76:71, a kada je Partizan u pitanju, tim Željka Obradovića će svoj naredni meč odigrati u subotu protiv Zenita.

U ekipi Partiizana utakmicu je odlično započeo mladi Tristan Vukčević koji je u prvih nekoliko minuta stigao do sedam postignutih poena, ali su kasnije glavnu ulogu u napadu preuzeli iskusniji igrači.

Crno-beli su tokom prvog poluvremena uglavnom imali blagu prednost, Lokomotiva je u par navrata uspevala nakratko da preokrene rezultat, ali u finišu druge četvrtine Partizan je najavio ono što će se dešavati i u nastavku meča. Obradovićevi puleni su preuzeli potpunu kontrolu dešavanja na terenu i do poluvremena stekli devet poena prednosti - 41:32.

U trećem kvartalu su se raspucali Danilo Anđušić, Kevin Panter, kao i debitant Janis Papapetru koji je do 13 postignutih poena stigao bez ijednog promašaja iz igre (3/3 za dva, 2/2 za tri, 1/2 slobodna bacanja) i odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje za ekipu Partizana. Njih trojica su pravili sve više problema odbrani Lokomotive i u odnosu na kraj prvog poluvremena, Partizanova prednost je i udvostručena do početka poslednje četvrtine.

U poslednju deonicu Obradovićev tim je ušao vođstvom rezultatom 68:50. Nešto kasnije, trojkom Tristana Vukčevića na asistenciju Papapetrua Partizan stiže i do ''plus 20'' - 76:56 na oko šest minuta pre kraja i pitanje pobednika ovog meča se više nije ni postavljalo.

Odlične procente šuta imali su crno-beli u ovom meču, pogotovo u šutu za dva poena - preko 70 posto, a za tri poena su šutirali 8/17.

Tristan Vukčević na kraju najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, a odlični su bili i Anđušić sa 16 (2/3 za dva, 3/3 za tri), Papapetru i Panter sa po 13 poena, Ledej 12 poena. Šesti igrač sa dvocifrenim poenterskim učinkom u ekipi Partizana večeras je bio Džejms Naneli sa 11 postignutih poena.

Lokomotivu je predvodio Barford sa 19 poena, Martjuk i Vilis su upisali po 11, a naš Ivan Paunić četiri poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke