Savršen istanbulski "izlet" Baskonije - Srušen i Fener nakon Efesa!

Autor: Mladen Heleta
petak 16.12.2022.
20:45
Izvor: Sportske.net

Tim iz Vitorije u naletu.

@FBBasketbol
@FBBasketbol

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije savladali su Fenerbahče u gostima rezultatom 76:70, u 14. kolu Evrolige.

Baskonija je imala fantastičnu sedmicu u Istanbulu, pošto je pre dva dana "skinula skalp" i šampionu Evrope Efesu, pa sada ima skor 9-5. Fenerbahče, koji je desetkovan povredama, vezao je drugi poraz i sada je na učinku 10-4, što znači da Barselona i Monako večeras mogu da ga stignu na prvoj poziciji na tabeli.

Španska ekipa je najveći deo posla završila u prvom poluvremenu, nakon kojeg je imala 19 poena prednosti (52:33). Odigrala je Baskonija perfektnih 20 minuta u oba pravca, pogađala šuteve, zatvorila reket i stavila Fener u jako tešku poziciju.

Pokušao je domaćin na krilima publike da se vrati u nastavku. Nakon trojki Mahmutoglua i Gudurića je Fenerbahče prišao na 60:56, ali je Baskonija brzo odbila taj napad i vratila se na "plus 11" (67:56). 

Prišao je turski šampion na 74:70 na ulasku u poslednji minut, ali  je Baskonija u samom finišu iskusno sačuvala stečenu prednost i nije dozvolila Feneru da eventualno profitira u neizvesnoj završnici.

Baskoniju je predvodio Hauard sa 15 poena. Henri je dodao 13 poena i šest skokova, a Kostelo deset poena i devet skokova. Marinković je postigao pet poena.

Gudurić je ubacio 14 poena za domaće, Džekiri je imao 12 poena, devet skokova i pet asistencija, a Kalates 11 poena i čak 13 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke