Savršenih pola sata Zvezde, CSKA se provukao u Moskvi!

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.10.2021.
20:56
Izvor: Sportske.net

Na kraju, CSKA slavio posle teške borbe.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

U četvrtom kolu Evrolige, Crvena zvezda je poražena u Moskvi od ekipe CSKA rezultatom 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19).

Izabranici Dejana Radonjića su od samog početka meča "zategli" odbranu za koju "armejci" nisu imali rešenja od sredine prve četvrtine.

Upravo je tada Zvezda i stigla do vođstva zahvaljujući poenima raspoloženog Dobrića, te je posle prvih 10 minuta imala četiri poena prednosti - 21:17.

CSKA je sa dve trojke Antonova i Uhova poravnao rezultat, potom je usledila trojka Holinsa i ubrzo su gosti stigli na "plus šest", ali na kraju je domaćin poenima Vojtmana Bolomboja uspeo to da "istopi".
Ipak, Volters je trojkom u poslednjim trenucima druge deonice poravnao rezultat - 42:42.

U trećoj četvrtini videli smo neverovatno tvrd meč i svega 30 poena, Zvezdu su "vukli" Kuzmić i Volters, dok je CSKA u poslednjim trenucima četvrtine izjednačio trojkom Šveda - 57:57.

Meč je prelomila poslednja deonica koja je donela prvo preokret, trojkama Klajburna i Vojtmana "armejci" su stigli do prvog vođstva u drugom poluvremenu, ali su gosti uzvratili poenima Voltersa i Kuzmića koji su ih u potpunosti vratili u meč.

San o velikom trijumfu srušio je Šved svojom trojkom dva minuta pre kraja susreta nakon čega izabranici Dimitrisa Itudisa nisu ispustili teško stečenu prednost iako je Nikola Kalinić pogodio trojku u poslednjim trenucima meča.

Imaće "crveno-beli" za čim da žale uzevši u obzir odlično izdanje ekipe Dejana Radonjića koja je ovoga puta bila i najbliža velikoj pobedi u Moskvi.

CSKA je pobedila zahvaljujući rolama Klajburna (18 poena) i Šveda (16 poena, 4 skoka i 5 asistencija).

U Zvezdi Volters je postigao 16 poena, Kuzmić je na 14 poena dodao još i sedam asistencija, Kalinić je postigao 11, a dvocifreni u redovima gostiju bili su još i Dobrić i Ivanović.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke