Sećate li se poslednje pobede Partizana u Evroligi i pogrešnog rezultata na kraju?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2022.
20:21
Izvor: Sportske.net

Crno-belima nije priznat jedan poen.

 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ekipu Partizana ćemo na jesen ponovo gledati u Evroligi, prvi put od aprila 2014. godine.

Dug vremenski period je prošao bez crno-belih na velikoj evropskoj sceni, na kojoj su pre toga nastupali trinaest godina uzastopno.

Zato danas nije baš lako setiti se poslednje Partizanove evroligaške pobede, a za sve one koji su zaboravili, podsetićemo da se to dogodilo 4. aprila 2014. godine, u okviru Top 16 faze Evrolige, kada su crno-beli u Beogradskoj areni savladali Žalgiris sa 78:67, ali je naknadno taj rezultat korigovan na 77:67. Naime, dogodila se greška za zapisničkim stolom još tokom druge četvrtine kada je Borisu Dalou pripisan jedan poen, da bi sudije posle pregledanog snimka korigovale rezultat.

Partizan je tu utakmicu odigrao pred 12.500 svojih navijača, iako meč nije imao preveliku takmičarsku važnost, izuzev borbe da se izbegne poslednje mesto u grupi. Crno-beli su na kraju završili sa dve pobede više od Žalgirisa kome je ostao ''fenjer'' u toj grupi koja je brojala ukupno osam timova.

Tim Duška Vujoševića je, nošen podrškom sa tribina silovito započeo utakmicu, poveo je sa 13:0, pa sa 21:4, a redove gostujuće ekipe kasnije je uspeo da poveže proslavljeni litvanski plej, a sada trener Barselone Šarunas Jasikevičijus.

Ipak, Partizan je bio bolji tim, održavao je rezultatsku prednost i na kraju zasluženo trijumfovao uz 17 poena Bertansa, 14 Tepića, 11 Lovernja, a Gudaitis je bio najefikasniji u Žalgirisu sa 13 postignutih poena.

Posle tog trijumfa, crno-beli su sedam dana kasnije odigrali još jedan meč protiv Galatasaraja u gostima i izgubili sa 64:55.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke