Sećate se glavnog razloga zašto je Jokić propustio Eurobasket i da li je sada ista situacija?

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 16.06.2021.
19:46
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećim OI.

screenshot/Twitter
screenshot/Twitter

Povezane vesti

Vest dana u Srbiji jeste izostanak Nikole Jokića iz kvalifikacija za Olimpijske igre, a potom i sa Olimpijskih igara ukoliko se plasiramo. 

Selektor Igor Kokoškov je najavio razgovor sa najboljim košarkašem sveta, ali je jasno već sada da neće moći mnogo da uradi da nagovori Jokića da zaigra za reprezentaciju. 

Koji su glavni razlozi?

Pre svih, odmor, Jokić radi neprestano na sebi i na svojim fizičkim predispozicijama, odigrao je ogroman broj mečeva, jedan je od retkih koji nisu propustili niti jedan NBA meč svog tima u prethodnih godinu dana. 

Nije to sve, sećate se Eurobasketa 2017. godine? Tada je Jokić bio na meti nacije jer se nije pojavio na tom takmičenju, a jedan od razloga jeste bio rad na sebi radi potpisivanja novog ugovora. 

Tada je tokom sezone potpisao ugovor koji je na snazi danas, a po kom ima 148 miliona dolara za pet godina, a pitanje je da li bi ga dobio da se, recimo, povređen vratio sa reprezentativnih dužnosti. 

Da li je sada slična priča?

Moguće, Jokića čeka "super max" ugovor po kom će postati najplaćeniji igrač svih vremena, treba da dobije skoro 250 miliona dolara za pet godina što je zaista ogroman novac. Da li bi rizikovao taj ugovor da se vrati povređen iz reprezentacije? Odgovor na ovo pitanje se možda i nazire...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke