Sedam godina dugi post se nastavlja, grčevito u borbi za Top8 - Da je Zvezdi protiv Albe bilo Holinsa i Lazića...

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.03.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Bez ključnih igrača u defanzivi, Zvezda nije uspela da spreči Albu da dođe do sedmog uzastopnog trijumfa u međusobnim duelima.

@kkcrvenazvezda/Twitter
@kkcrvenazvezda/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su sa 74:70 u duelu sa Albom iz Berlina u okviru 32. kola Evrolige.

I pre početka duela postojala je svest o težini utakmice u prestonici Nemačke protiv rivala kojeg Crvena zvezda nije pobedila sedam godina. Bez Branka Lazića i sve boljeg (do povrede) Ostina Holinsa, odbrana gostiju bila je oslabljena taman toliko da Alba "na mišiće" trijumfuje.

Nije Zvezda jurila od samog starta kako je to neretko umela da radi. Bazirali su se na poene putem tranzicije koje su se završavale polaganjima, ali je i Alba uz pomoć sjajnih Smita i Kumađija dolazila do povećeg brojna poena. Trend očajnog šuta za tri poena koji je viđen protiv Cibone, nastavio se i na startu duela u „Mercedes benz areni“, gde prvih sedam pokušaja nisu kliznuli kroz mrežicu. S druge strane, Alba je uz pomoć distance kreirala prvu značajniju razliku (24:14).

Loše odluke u napadu, nepostojeći šut i krhka odbrana rezultirali su pristojnom prednošću u korist Albe u prvom kvartalu. Iako su Nemci delovali mnogo kompaktnije, Zvezda je bila tu, a posle niza promašenih šuteva sa distance, konačno je trojku pogodio Dejan Davidovac i onda ga je ispratio Ognjen Dobrić posle ukradene lopte između dva napada. Defanziva je počela bolje i organizovanije da izgleda. Naravno, pomogle su i greške domaćina, ali ni oni ne bi dospeli do „+11“ da nije bilo „pomoći“ sa suprotne strane. Voltersovim „izmišljenim“ poenima i novom trojkom Davidovca, Crvena zvezda je došla do preokreta, ali je Alba ipak vodila posle prvih 20 minuta igre u Berlinu.

Treći kvartal je protekao u borbi prsa u prsa. Poziciona igra je urodila plodom i Crvena zvezda jeste konstantno jurila rivala, ali uspešno, nedozvoljavajući mu da se ponovo odvoji. Tim Dejana Radonjića imao je problema da brani Loa, ali pre svega Luka Sikmu, kojem je Crvena zvezda jedan od omiljenih timova... Postigao je devet od 11 poena u trećem kvartalu i uz pomoć njega „žuti“ nisu popuštali stisak. Ponovo je do izražaja dolazila loša Zvezdina organizacija u poslednjem napadu pred pauzu. Mnogo puta u ovoj takmičarskoj godini, Radonjićeva ekipa je jeftino uspela da protraći poslednje trenutke kvartala ili utakmice, a ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta.

Lo je blistao, imao svoje veče i konstantno je tražio loptu u pokušaju da završava napade, što je u većini puta bilo uspešno. Nije bilo pravog rešenja za njega i opet je bilo uočljivo da na parketu nedostaju Branko Lazić i Ostin Holins koji bi mu, izvesno je, otežali život. Takođe, teško se branila centarska pozicija, Alba je bila dominantnija u skoku i ti detalji su se ispostavili kao ključni.

Zvezda je bila u egalu do samog kraja susreta, ali to nije bilo dovoljno da se upiše trijumf protiv svog najneomiljenijeg rivala u Evroligi.

Nejt Volters je igrao maestralno pogodivši 18 poena, Nikola Kalinić je dodao 13, a Ognjen Dobrić 11. Maodo Lo je na suprotnoj strani ubacio 22 poena, Džejlin Smit 17, a Luk Sikma 13.

Posle 25 odigranih utakmica, Crvena zvezda je na skoru od 11 pobeda i 14 poraza. Šansi za Top8 i te kako ima, ali serija poraza će morati da se okonča protiv Bajerna u narednoj rundi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke