Selektor i o Vanji, kad se vraća u tim?

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.09.2022.
00:07
Izvor: Beta

Večeras je imao samo reči hvale za svoj tim.

Matias Horak/STARSPORT/2022
Matias Horak/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je njegova ekipa imala sjajan pristup u večerašnjoj utakmici protiv Finske i istakao da "ne postoji Berlin" već samo naredna utakmica na Evropskom prvenstvu.

"Sjajan pristup utakmici, odlična koncentracija, znamo da je na ovom turniru Finska najbolji tim u tranziciji, zato insistiram još jednom da kažem kakav odnos prema igri su imali moji igrači", rekao je Pešić posle utakmice.

"Finci su Izraelu dali 21 i Poljacima 31 poen iz kontri, a nama svega 13. Pogodili su samo devet trojki, pričali smo dosta pre ove utakmice, svi su bili maksimalno koncentrisani i mnogo nam je pomogao meč Finske i Poljske za pripremu ovog duela", dodao je on.

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u Pragu selekciju Finske sa ubedljivih 100:70, u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva.

"Imali su pristup kakav treba da bude, ne postoji Berlin, već samo prva sledeća utakmica za koju se spremamo punom snagom i ulazimo u nju kao da je poslednja. Bitno je da se pobeđuje kako se pobeđuje", rekao je Pešić.

Vanja Marinković bi uskoro mogao da bude opet sa ekipom, a za duel sa Finskom ostao je u hotelu zbog stomačnih problema.

"Nedović je dobio minute da odigra, važan nam je igrač i drago mi je da je ušao punom snagom i da ga je poslužio šut. Dobijamo i Кuridžu, da ne hvalim ove ostale najvažnije igrače, odigrao je ono što se traži od njega. Ekipa mora da ima podršku igrača sa klupe. Vanja ima stomačne probleme, bolove, nadamo se da će uz lekove da to sve prođe u utorak", rekao je Pešić.

Već sutra košarkaše Srbije očekuje duel sa Izraelom.

"Mislimo na Izrael, poštujemo protivnika, imamo iskusne košarkaše koji su doživeli i pobede i poraze. Novi izazov, moramo da pobeđujemo ako hoćemo da imamo dobar plasman, da se popravljamo i da budemo uvek bolji, a za to moramo da igramo na granici naših mogućnosti svaku utakmicu", rekao je selektor.

Utakmica Srbije i Izraela na programu je sutra od 21.00.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke