Selektor Letonije: "Počeli smo sa dna, ne osećam se kao nacionalni heroj"

Autor: Sportske Net
četvrtak 14.09.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Selektor Luka Banki je proglašen za najboljeg trenera na SP.

AP Photo/Aaron Favila
AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Košarkaši Letonije zauzeli su visoko peto mesto na ovogodišnjem Mundobasketu, igrali su bez prve zvezde Krsitapsa Porzingisa i uspeli da oduševe ceo košarkaški svet. 

Selektor Luka Banki je proglašen za najboljeg trenera na SP.

"Naša profesija je profesija koja nas navikava na vrhunac uzbuđenja i na isto toliko trenutaka razočarenja, ali zapravo sam proživeo i živim jedan izuzetan trenutak u svojoj karijeri, posebno zato što se osećam da sam ispunio zadatak koji mi je poveren i što se vratio entuzijazam za košarku u Letoniji", rekao je Italijan. 

Koliko su Letonci zapravo bili uspešni, svedoči i doček u domovini koji su ima navijači priredili kao da su osvojili neku od medalja.

"Ovde sam stigao pre dve i po godine. Od 2017. Letonija propušta Svetsko prvenstvo, a mladi talenti ovde, a ima ih, vrlo brzo odlaze. Drugim rečima, izgubilo se interesovanje za košarku. Počeli smo da radimo sa dna, idemo da gledamo utakmice i u pokrajinskim kampovima i radimo kampove i klinike sa mojim stručnim štabom, ali uopšte se ne osećam kao nacionalni heroj“, rekao je Banki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke