Selektor Pešić o spisku za Mundobasket: "Ovo samo u Srbiji može da se desi..."

Autor: Lazar Nikolić
sreda 12.06.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Atmosfera oko reprezentacije ne prija iskusnog treneru.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pre dva dana saopštio je preliminarni spisak od 16 igrača na koje računa za Olimpijske igre u Parizu. Sa ovog spiska ispašće četvorica igrača, a pre toga "orlove" očekuju pripreme za nastup u Francuskoj.

Ubedljivo najvažnija vest bio je povratak trostrukog MVP-a NBA lige Nikole Jokića u reprezentaciju, što je zasmetalo selektoru Pešiću, o čemu je govorio nakon što je postao počasni doktor Univerziteta u Nišu.

Selektor je bio zbunjen pitanjem da li se pribojavao Jokićevog nedolaska u reprezentaciju.

“Kako mislite da li sam se pribojavao“, upitao je novinare Pešić, pa nastavio:

“Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju“rekao je Pešić.

Selektor je nezadovoljan što se isključivo priča i piše o Jokiću.

“To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi“, rzočaran je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke