Šengelija zaustavio Zenit, ne pomaže ni Džordan Lojd, ''Armejcima'' ruski derbi

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.10.2021.
21:02
Izvor: Sportske.net

''Armejci'' zasluženo trijumfovali protiv do sada neporaženog rivala.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Ekipa moskovskog CSKA ostvarila je drugu pobedu od početka nove sezone Evrolige. ''Armejci'' su večeras u trećem kolu u Moskvi savladali Zenit rezultatom 77:67.

Moskovljani su utakmicu započeli serijom 8:0, potom su prednost uvećali i na 16:4 i sve do sredine drugog kvartala su održavali rezultatsku distancu, a onda su gosti prišli na samo poen razlike - 28:27.

Početkom treće četvrtine Zenit je stigao i do izjednačenja, bilo je 38:38, ali to je najviše što je tim iz Sankt Petersburga uspeo da uradi večeras.

CSKA vrlo brzo vraća šest do osam poena prednosti i do kraja je tu razliku blago uvećala, za siguran i zaslužen trijumf protiv Zenita koji je večeras pretrpeo prvi poraz posle dve pobede na startu takmičenja.

Šengelija je bio nezadrživ večeras za odbranu gostiju, upisao je 33 poena i 8 skokova, a pratio ga je Klajburn sa 16 poena i sedam skokova.

Kod gostiju, bivši bek Crvene zvezde Džordan Lojd najefikasniji sa 19 poena, uz četiri asistencije i dva skoka. On je bio i jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom u svom timu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke