Senzacija španskog plej-ofa menja klub! ''Zatrpan je ponudama!''

Autor: Darko Mitrović
petak 16.06.2023.
20:56
Izvor: Sportske.net

O njemu se mnogo pričalo i pisalo tokom ovog proleća.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Sjajni šuter španskog Huventuda, Amerikanac Kajl Gaj završio je svoju jednogodišnju misiju u ekipi iz Badalone.

Ovom 25-godišnjem igraču je to bilo prvo iskustvo u Evropi, posle nastupa u NBA ligi, gde je bio član Sakramento Kingsa i Majamija, a ovog leta će ponovo promeniti sredinu.

To je juče i definitivno potvrđeno, pošto se Huventud oprostio od igrača koji je pogotovo briljirao u mečevima plej-ofa protiv Baskonije, pa i Reala koji je navodno jedan od zainteresovanih klubova za njegove usluge, jer od Džejsija Kerola nije imao takav tip igrača.

Podsetimo, on je u pobedi nad Baskonijom u četvrtfinalu plej-ofa pogodio devet trojki i 36 poena, a onda je na startu polufinalne serije protiv Reala ubacio osam trojki i bio najzaslužniji za ''brejk'' koji je Huventud tada napravio, a što je bio prvi poraz Reala još od evroligaške plej-of serije sa Partizanom.

Španska ''Marka'' piše da je interesovanje za Kajla Gaja veliko i da je poslednjih nedelja ''zatrpan ponudama'', pa će biti zanimljivo videti kakav će biti njegov izbor. Ako ostane u Evropi, logično je očekivati da će se preseliti u redove nekog evroligaša.

Da li sa ovih prostora, to još uvek ne možemo da kažemo, jer za sada nema konkretnijih nagoveštaja da su Partzan ili Crvena zvezda zainteresovani za njegove usluge.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke