Senzacija! ''Stef Kari za siromašne'' presudio Ciboni pred duel sa Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.12.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Istorijska pobeda gostiju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Zagrebačka Cibona ove sezone ima veoma talentovan tim, to nije sporno, ali taj tim koji sa klupe vodi srpski stručnjak Vlada Jovanović igra od početka sezone po sistemu toplo-hladno.Tako je i u AdmiralBet ABAligi, tako je i u šampionatu Hrvatske, gde je sinoć Cibona doživela senzacionalan poraz od poslednjeplasiane ekipe Alkara iz Sinja rezultatom 84:78.

Ono što Zagrepčane može da brine više od samog poraza jeste to što je Cibona tokom meča izgledala bezopasno, pa su gosti sve vreme kontrolisali dešavanja na terenu.

Junak utakmice bio je Patrik Mekglin koji je upisao 20 poena i koga su ''Sportske novosti'' u svom izveštaju nazvale ''Stefom Karijem za siromašne'', jer je u poslednjoj četvrtini  postigao tri trojke, od kojih dve sa devet i jednu sa deset metara.

Isti izvor nagoveštava i mogućnost smene Jovanovića sa mesta trenera Cibone posle ovakvog poraza.

''I Vlada Jovanović, iako je išla priča da će ga Cibona, jer im je preskup za otpustiti ga, preživeti do kraja sezone, ovaj poraz ipak možda neće. Niti jedan trener u istoriji Cibone ne bi ostao u sedlu nakon što je izgubio kod kuće od Alkara iz Sinja. To je jednostavno neoprostivo. Zadnji koji je otišao nakon sličnog poraza je Piksi Subotić, kojemu je presudio kiks od Hermes Analitike'', pišu ''Sportske novosti''.

Dodajmo još da Cibona posle 12 kola hrvatskog šampionata ima skor 8-4, a Alkar je sada na 3-9. Već sutra, Cibonu očekuje gostovanje Crvenoj zvezdi u desetom kolu AdmiralBet ABA lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke