Senzacionalni Lilard, poluvreme iz snova!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.04.2024.
07:29
Izvor: Sportske.net

Domaćini sigurni!

AP Photo/Morry Gash
AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

Ovo je bila prva utakmica Demijena Lilarda u plej-ofu u poslednje tri godine. Kako kaže, išao je čak i na "Koačelu", nije imao šta da radi, a leto nikada da prođe, kada se rano ode na odmor. Posle 11 godina u Blejzersima "Dam" se preselio u Viskonsin, sa Baksima bi moglo da potraje. Noćas je bio senzacionalan, svih 35 poena dao je u prvom poluvremenu, Milvoki nije imao Janisa, ali su otvorili seriju pobedom protiv nezgodne Indijane. Spustili su najefikasniji timi lige na 94 poena. 

Indijana je odigrala loše, bolji od ostalih Siakam sa 36 poena, Halibarton samo devet, nije bio faktor, uzeo je tek sedam šuteva. Na poluvremenu je bilo +27 za domaće, sve što su Pejsersi učinili je da prepolove prednost do starta poslednje deonice, ali je Milvoki podigao ritam i lagano poveo u seriji. Indijana nije bila u plej-ofu četiri godine, nervoza prisutna, nisu dobili plej-of rundu deset godina.

Top tim Zapada Oklahoma je teškom mukom povela protiv Pelikansa. Džildžes-Aleksander je u tesnom meču na mali broj poena brojao do 28, pogodio je i ključni šut u poslednjem minutu, pa je Tander preživeo. Ovo je njihova prva pobeda kod kuće u doigravanju u ovoj deceniji. Pelikansi su imali šansu, MekKolum je promašio za pobedu iz teške pozicije. Gostima je nedostajao Zajon, Marfi je ubacio 21 poena. 

Sledeći meč je u sredu, opet u Oklahomi.

U ranim terminina, Boston je odbranio svoju kuću protiv Majamija, Dalasu je presudilo očajno prvo poluvreme protiv Klipersa u Los Anđelesu.

Rezultati: 

Milvoki - Indijana 109:94 (1:0)
Oklahoma - Nju Orleans 94:92 (1:0)
Boston - Majami 114:94 (1:0)
LA Klipers - Dalas 109:97 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke