Sezona iz snova za FMP, ''Panteri'' slavili i u Čačku!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.12.2021.
22:04
Izvor: Sportske.net

Devet pobeda u 11 kola. Teško da je ovo neko mogao da očekuje od ekipe iz Železnika.

AdmiralBet ABA liga/FMP
AdmiralBet ABA liga/FMP

Povezane vesti

Košarkaši FMP-a iz Železnika nastavljaju sa izvanrednim rezultatima ove sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Oni su na otvaranju 11. kola večeras savladali Borac u Čačku rezultatom 80:77 i tako nastavili da drže korak za vodećim Zvezdom i Partizanom, dok su Čačani doživeli sedmi poraz posle dve vezane pobede na gostovanjima.

Borac je odlično odigrao prvu četvrtinu, dobio ju je sa 29:14, ali je FMP u nastavku meča polako topio tu razliku i u veoma zanimljivoj završnici meča došao do pobede.

Hanter Hejl je na pet sekundi pre kraja promašio šut za tri poena, pa su Čačani bili prinuđeni da fauliraju Nevelsa kako bi do kraja imali još jednu priliku za napad.

Nevels je oba puta bio precizan i FMP je poveo sa 80:77. Posle tajm-auta, Čarapić je pokušao da Borcu donese produžetak, ali ni on nije bio precizan za tri poena, pa je FMP i definitivno upisao devetu pobedu u sezoni.

Garet Nevels je sa 23 poena i 10 skokova bio ubedljivo najbolji akter meča, a Pavićević je odigrao veoma važnu ulogu u poslednjoj četvrtini i na kraju se zaustavio na 13 poena i osam skokova.

U ekipi Borca najbolji Ivan Marinković sa 17 poena i sedam skokova, a Lautaro Lopez ga je pratio sa 13 poena i pet asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke