Sferopulos: "Jago je dokazao da je prvi plej"

Autor: Filip Rodic
nedelja 28.01.2024.
22:08
Izvor: Sportske.net

Zadivljen psihom ekipe.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Zvezda je košem Jaga dos Santosa pobedila 88:86 u "večitom derbiju" u AdmiralBet ABA lige.

Trener domaćina Janis Sferopulos je istakao da je ekipa zaslužila pobedu zbog kontrole većeg dela meča.

"Prvo poluvreme jedno od naših najbolji ove sezone, bilo smo vrlo koncentrisani 35 minuta i onda nam je pala koncentracija. Načinili smo dva nepotrebna faula za tri poena, nismo dobro funkcionisali u napadu. Zaslužili smo pobedu zbog tih 35 minuta. Srećan sam zbog odgovora na dva poraza u Evroligi", rekao je Sferopulos.

Sferopulos je dao svoje viđenje značaja i veličine derbija.

"Velika tradicija. Srbija je zemlja košarke još od nastanka tog sporta. Svima znači ova utakmica, Beograđanima, navijačima,...Ovo je prava balkanska atmosfera, kao u Grčkoj, pa pomalo i Izraelu", kaže Grk.

Psihološki je bilo izuzetno važno vratiti se posle poraza od Albe i ujedno spremiti se za susret sa najvećim rivalom.

"Nije lako kad izgubite od Albe, pa vas čeka derbi. Nije lako mentalno. Zato čestitam igračima, potpuno su se promenili psihološki. Posle ovako velike pobede nas opet čeka Valensija. Moramo da kontrolišemo emocije. Važno je što smo pobedili dve utakmice protiv Partizana, jer ćemo se često susretati u nastavku sezone", rekao je Sferopulos.

Meč-viner bio je kritikovani Brazilac Jago dos Santos.

"Jago je dokazao da je igrač za ovaj nivo. Nismo ga potpisali da bude prvi plej, ali igra tako. Odlično odgovara tim zadacima razigravanja i poentiranja. Što više igra, biće sve bolji i iskusniji. Lepa je budućnost pred njim", naveo je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke