Sferopulos: "Da, čuo sam zvižduke Nejpiru, ali na kraju je bilo aplauza"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 02.11.2023.
21:21
Izvor: Sportske.net

Zvezdin trener zadovoljan posle pobede.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern u Beogradu rezultatom 74:68 u utakmici šestog kola Evrolige.

Šampion Srbije sada "lakše diše" sa skorom 2-4, a do trijumfa nad Bajernom je stigao jako teško i posle velikog povratka u poslednjoj četvrtini.

Blistao je Miloš Teodosić, ali je čovek odluke u samom finišu, sa pogođenom krucijalnom trojkom, bio Brazilac Jago Dos Santos.

Poonovo je podbacio Šabaz Nejpir, a trener Janis Sferopulos je na konferenciji za štampu čuo zvižduke upućene skupocenom Amerikancu:

"Nejpir u ovom momentu nije u dobrom ritmu, ali je naš zadatak da ga vratimo na nivou, na koji Nejpir treba da bude. Da, čuo sam zvižduke, ali je na kraju bilo i aplauza. Mislim da je odnos između tima i navijača odličan i tako treba da ostane. Jedva čekamo da se vrate Nedović i Lazić".

Grk je bio zadovoljan posle pobede:

"Jako sam srećan. Dali smo maksimum, ostavili smo srce na parketu. Momci su pokazali karakter, bili su pod pritiskom, samim tim bilo je nervoze i grešaka. Međutim, kada je bilo najvažnije odigrali smo čvrsto, jako i odlučno. Zlata vredna pobeda, ali je jasno da možemo da igramo bolje i kvalitetnije. Čestitam igračima, jako važna pobeda u rezultatskom i psihološkom smislu. Veliko hvala navijačima. Vidimo svetlo na kraju tunela i idemo ka njemu", naglasio je Janis Sferopulos, pa nastavio:

"Imali smo mnogo promašenih zicera, mnogo promašenih slobodnih bacanja, otvorenih šuteva. Sve je to posledica pritiska, nervoze i želje. Uspeli smo da usmerimo fokus na parket, iskoristili smo energiju sa tribina, pretvorili je u sinergiju, uz sjajnu odbranu stigli do preokreta i pobede", završio je trener Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke