Sferopulos: "Dominirali smo!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 07.05.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih nakon plasmana u finale AdmiralBet ABA lige.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale AdmiralBet ABA lige.

Zvezda je večeras kao gost savladala Megu sa ubedljivih 94:69 i tako stigla do druge pobede u polufinalnoj seriji koja joj je omogućila borbu za trofej.

Večeras ekipa Janisa Sferopulosa nije imala većih problema i "na krilima" raspoloženog Rokasa Gedraitisa koji je ubacio 20 poena stigla je do mečeva za trofej.

Trener crveno-belih bio je zadovoljan kako su njegovi izabranici odigrali protiv mladog rivala.

"Od druge četvrtine smo počeli da igramo bolje, pratili smo plan na kraju prvog poluvremena smo došli do dvocifrene prednosti, potom smo malo po malo povećavali prednost i tako smo dominirali na utakmici"rekao je Sferopulos, koji je zatim imao nesporazum sa Meginim PR-om, koji ga nije pustio da završi uvodno izlaganje.

Nakon kraćeg nesporazuma Grk je nastavio.

"Mislim da je način na koji smo igrali meč pokazao koliko smo želeli da pobedimo, imali smo 22 asistencija i 11 izgubljenih lopti, igrali smo dobru odbranu i naterali smo protivnika na 19 grešaka i imali su 14 asistencija. Ovi brojevi pokazuju da Mega posle prve četvrtine nije mogla ničemu da se nada. Čestitam im na svemu što su uradili tokom sezone, napravili su sjajan posao sa svim ovim mladim i talentovanim igračima, odlična je organizacija. Što se nas tiče, imaćemo dan odmora, nakon čega ćemo početi da se spremamo za finale", završio je Sferopulos, koji je nakon toga napustio konferenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke