Sferopulos: "Evroliga je voz koji ide i moramo da budemo spremni da uskočimo u njega!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 30.01.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Nije ovo bilo preterano stresno veče za Zvezdinog trenera.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju sa 82:64 večeras u meču 24. kola Evrolige.

Crveno-beli su bili dominantni u "Štark areni" i rutinski upisali desetu evroligašku pobedu. Tako sačuvali šansu da se nađu u doigravanju.

 Trener Zvezda Janis Sferopulos bio je veoma zadovoljan nakon meča.

"Velika pobeda. Kontrolisali smo utakmicu, igrali pametno u napadu i dobro u odbrani. Posle derbija nije bilo lako da se spremimo i zato ističem kvalitet igrača večeras. Ono što su večeras uradili je velika stvar. Čestitam im duplo. Kontrolisali smo utakmicu, nismo dozvolili Valensiji da se vrati i sto odsto smo zaslužili pobedu. Sada je važno da se spremimo za narednu utakmicu, jer je ove nedelje duplo kolo“, rekao je Sferopulos.

Zvezdini bekovi Nemanja Nedović i Miloš Teodosić odigrali su veoma dobro večeras, ali je Sferopulos istakao da je tim daleko važniji od svakog pojedinca.

"Ta dva igrača imaju kvalitet i daju puno ekipi, ali je ovo timski sport i mislim da smo svi zajedno odradili dobar posao, ne želim da pokazujem prstom na nekog igrača, za mene su svi isti. Svi imaju kvalitet. Nedović je večeras imao veliki dan i pogurao ekipu ofanzivnu i defaznivno bio dobar. Sledeći put će neko drugi iskočiti. Definicija dobrog tima je da uvek neko drugi povuče ekipu. Davidoac je odigrao jednu od najboljih utakmica, isto važi i za Tobija", smatra Grk, koji se posebno osvrnuo na dobro Tobijevo izdanje večeras. Slovenački reprezentativac ubacio je 11 poena protiv svog bivšeg kluba.

"Uvek računam na sve. Ovo je bila prva utakmica duplog programa, ali je praktično druga jer smo u nedelju igrali protiv evroligaša Partizana. Tobi nam je dao ekstra energiju večeras. Doneo nam je svežu krv",jasan je on.

Sferopulos nakon ovog trijumfa Zvezda može da "uhvati voz" i dođe do plej-ina, a posebno je pohvalio Miloša Teodosića zbog velike želje da uprkos povredi zaigra večeras.

"Mi smo profesinalci i moramo biti spremi za naredni meč. Evroliga je voz koji ide i moramo da budemo spremni da uskočimo u njega. Miloš je insistirao da igra, bio je pod injekcijama. On ima veliko srce i pomogao je ekipi", kazao je Sferopulos i istakao da napokon njegov tima nije odigrao stresnu utakmicu u Evroligi.

"Ovo je jedna od pobeda gde nije bilo previše stresa, još od Fenera. Teško je imati stabilnost zbog umora, i putovanja, ali uvek moramo biti spremni da damo maksimum. To nam je najvažnije, kada je tako dešavaće se i ovakvi mečevi kada se pobeda ne dovodi u pitanje."

Za kraj, Grk je istakao da ga raspored ne zanima, već tim isključivo priprema za prvu narednu utakmicu.

"Ne razmiljam na taj način. Razmišljam samo o prvoj sledećoj utakmici. To je sada Barselona", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke