Sferopulos i Davidovac pred Partizan - Nisu pominjali problem sa Bolombojem

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Sutra počinje finalna serija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Klupska košarkaška sezone u Srbiji ušla je u samu završniocu, a u narednih nekoliko dana saznaćemo i ko će osvojiti AdmiralBet Superligu Srbije.

Za titulu će se boriti Crvena zvezda i Partizan, a finalna serija počinje u ponedeljak od 20 časova, prvom utakmicom u ''Pioniru'', gde će Zvezda biti domaćin.

Trener Janis Sferopulos želi i treći trofej sa crveno-belima ove sezone.

''Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju, i to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu“, izjavio je Sferopulos, ne pominjući problem sa povredom Bolomboja, o čemu su ovih dana mediji spekulisali.

Slično razmišlja i iskusni Dejan Davidovac.

''Očekuje nas izuzetno teška utakmica, kraj je sezone, koja jeste vrlo uspešna, ali smo imali mnogo povreda, napori su bili izuzetno veliki. Međutim, sve se to zaboravlja kada izađemo na teren. Motiv je veliki, mogućnost da se osvoji još jedan trofej i zaokruži vrlo uspešna sezona. 

Odlično se poznajemo sa ekipom Partizana, nema tu više ni najmanjih tajni, zato će te sitne stvari, koncentracija, manji broj grešaka, detalji biti presudni u ovom finalu. Naše je da odigramo agresivno, čvrsto, i dođemo do uvodne pobede.

Nadamo se punoj hali naših navijača, mnogo su nam pomogli ove sezone, posebno kada smo osvajali trofeje. Pozivam ih da dođu i podrže nas uz fer i sportsko navijanje i u ponedeljak'', rekao je Davidovac.

Zvezda je na klupskom sajtu naglasila i da će ''zbog ograničenja broja stranih igrača u završnici Superlige, crveno beli nastupiti bez Majka Tobija, Džavonte Smarta i Fredija Gilespija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke