Sferopulos: "Lakše je timovima bez pritiska... Teo i Lazić? Videćemo"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.02.2024.
23:10
Izvor: Sportske.net

Komentar trenera Zvezde posle plasmana u polufinale KRK.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos kazao je nakon pobede nad FMP i plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća da su padovi u ovakvim mečevima normalni.

Crvena zvezda je sa 80:75 porazila FMP na krilima Nemanje Nedovića i Dejana Davidovca uz dobranu potrošnju čitave ekipe.

"Napravili smo prvi korak. Kao što sam rekao pre utakmice, moramo da idemo korak po korak. Ništa nije rešeno unapred kada se igra kup. Svi dođu ovde da igraju jako do kraja. Bilo nam je važno da ostanemo fokusirani na igru i plan utakmice. Bila je dobra utakmica, derbi, u poslednjoj četvrtini nam je bilo važno da povedemo, a da pre toga ne uđemo u paniku ako povedu. To su bila dva ključna trenutka meča. Pokazali smo karakter da ostanemo do kraja u igri. Posle našeg vođstva igrali smo pametno do kraja“, rekao je Sferopulos.  

Bitnu rolu u drugom poluvremenu imao je Dalibor Ilić koji ne dobija preveliku minutažu ove sezone, ali sada ju je iskoristio na najbolji mogući način sa osam poena.

"Dalibor je bio jako važan za pobedu. Dao nam je rešenja sa klupe. Bio je jako koristan u oba smera, iako ga dugo nisam koristio. Ima od mene posebne čestitke, jer ima pravi mentalitet i uvek je spreman da pomogne, kad god ga koristim".

Oscilacije u eliminacionim utakmicama su normalne, posebno kada je prekoputa autsajder bez pritiska.

“Ovo je kup, normalne su ovakve stvari. Očekuje se od favorita da igra dobro, a onda dođe drugi tim koji nema pritisak i onda se dese ovakve stvari. Videli ste šta se desilo u prvom četvrtfinalu i ko je pobedio", naveo je Sferopulost.

Grčki trener nije dao precizan odgovor na to kada će se vratiti Miloš Teodosić i Branko Lazić te da prate njihovo stanje iz dana u dan, ali je Nemanja Nedović u razgovoru sa medijima istakao da očekuje Tea u pripremi pred Čačak 94.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke