Sferopulos najavio duel sa Panatinaikosom - Da li će Zvezda imati plejmejkera?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 19.03.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Olimpijakosa nameriće se na velikog rivala.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20 sati igraju protiv grčkog Panatinaikosa u meču 30. kola Evrolige protiv Panatinaikosa.

Grčki tim je veoma dobar ove sezone, nalazi se na četvrtoj poziciji sa skorom 18-11, dok je Zvezda tek 16. sa 10 ostvarenih trijumfa.

Crveno-beli imaju velikih kadrovskih problema pred utakmicu protiv "zelenih", ali trener šampiona Srbije Grk Janis Sferopulos veruje u pobedu pred navijačima u "Štark Areni".

"Igramo protiv Panatinaikos tima koji ima kvalitet, na dobroj su poziciji. Sa druge strane mi hoćemo da se vratimo u pobedničku atmosferu nakon poraza u poslednje vreme u Evroligi. Imamo naše probleme, ali imamo 11 igrača i igramo ispred naših navijača i probaćemo da pobedimo. Znamo da nemamo sve opcije, ali sa igračima koje imamo, njima verujem i i znam da će dati maksimum", rekao je Sferopulos.

Zvezda će na megden Grcima bez kapitena Branka Lazića, te povređenih plejmejkera Nikole Topića i Jaga dos Santosa, dok je iskusni organzitor igre Miloš Teodosić pod velikim upitnikom.

"Znamo da povređeni košarkaši neće igrati. Lazić prvi put trenira, ali neće igrati protiv Panatinaikosa. Teodosić je još u bolovima, ne znam da li će biti spreman, a Topić neće biti u sastavu još neko vreme.

Jago će danas  biti podrvgnut operaciji. Jedanaestorica igrača je na raspolaganju, nemamo mnogo opcija. Verujem u ovaj tim, borićemo se“,  saopštio je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke