Sferopulos: "Ne brinite, popraviću sve!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 22.03.2024.
21:57
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih optimista nakon pobede nad Virtusom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Virtus iz Bolonje u beogradskoj "Štark areni" sa 94:79 u meču 31. kola Evrolige.

Crveno-beli su tako prekinuli niz od šest uzastopnih poraza u Evroligi i stigli do 11. pobede.

Trener Zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan nakon trijumfa.

"Čestitam igračima. Plan pre utakmice je bio da svaki igrač da nešto više, neki detalj više u odnosu na prethodne utakmice, što su oni i uradili. Borili smo se u odbrani, pravili pametne faulove i kontrolisali utakmicu. Kada smo imali +10, oni su se vratili, ali se nismo izgubili, vratili smo se, nastavili dalje i slavili. Hvala navijačima, okrećemo se utakmicama u ABA ligi",započeo je on obraćanje na konferenciji za medije.

Smatra Grk da je njegov tim večeras konačno probio psihološku blokadu.

"Morali smo da se borimo protiv sebe, da ostavimo ovakav utisak. Nismo zaslužili ovakve rezultate, neke utakmice smo mogli da pobedimo. Psihološki je ovo jako važan trijumf za nas",kazao je strateg crveno-belih koji je imao pohvale na račun svih svojih igrača večeras.

"Obično ne govorim o nastupima pojedinaca, ali postoje igrači koji mogu da naprave razliku. Nastup Tea je jedan od najboljih ove sezone, videli ste koliko nam je falio. Bolomboj je stabilan čitave sezone. Nedović je posebno dobro odigrao u odbrani, ovo je njegova najbolja partija, želeo bih da tako nastavio. I ostali su doprineli, na primer Smarta sa dva pametna faula. Nije lako da Amerikanac bez evropskog iskustva učini tako nešto. Ilić i Tobi su bili takođe odlični, i Lazarević koji je odigrao samo tri minuta",rekao je Sferopulos.

Zvezda još uvek ima problema sa povredama. Zbog toga su crveno-beli večeras igrali bez čak četvorice igrača, ali se uskoro svi oni vraćaju u tim. Sferopulos smatra da će tada uspeti da popravi stvari.

"Jago, Topić, Lazić i Tompins se vraćaju. Posao mi je da se bavim time, ne brinite popraviću sve", uverava Grk.

Poznato je i kada će iskusni Trej Tompins na parket.

"Tompkins je u poslednoj fazi rehabilitacije. Za nedelju, dve, tri  će početi da trenira sa ekipom i na meni je da ga uklopim u tim", saopštio je Sferopulos i za kraj istakao da je njegov tim večeras više želeo pobedu od protivnika.

"Pritisak rezultata čini njihov posao. Danas se činilo da je ekipa igrala bez pritiska. Videli ste mnogo situacija gde smo se grčevito borili za loptu, bilo je situacija kada su po trojica-četvorica igrača išla po loptu. Više smo želeli pobedu od njih. Bilo je perioda kada su trojica plejmejkera bila van ekipe, ali ne tražim alibi. Sada je situacija bolja",  zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke