Sferopulos: "O Šabazu i Teu nema potrebe da pričam"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 30.10.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Zašto Bolomboj nije igrao na kraju?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Janis Sferopulos je posle utakmice rekao da je njegov tim odigrao dobro u pojedinim delovima meča, ali da se mora daleko bolje kako bi se pobedio večiti rival. 

"Pokušali smo da se borimo, da popravimo igru u odnosu na prošli meč. Počeli smo dobro i upravljali smo mečom kako smo hteli. Prvu četvrtinu smo igrali dobro u napadu, sa dobrim napadom. Ipak, početkom druge deonice smo izgubili koncentraciju, dozvolili smo protivniku da postigne lake poene. Dozvolili smo protivniku da krene drugo poluvreme sa dvocifrenom prednošću. Borili smo se do kraja meča, došli smo do -6, ali nismo uspeli da istupimo", rekao je on. 

Šta je njegov utisak?

"Utisak utakmice je kada postigneš 87 poena protiv veoma dobrog tima i izgubiš meč to je zbog odbrane, tako da moramo na njoj da radimo. Ovo je tranzicioni period, da se prebace sa jedne na drugu trenersku filozofiju. Izgubili smo mnogo zbog loše komunikacije u nekim momentima. Sad sam siguran da je glavni problem loša odbrana, kao i nekonstantnost tokom cele utakmice", rekao je Sferopulos. 

Koncentracija je nešto na čemu ekipa mora da radi i Sferopulos je to i objasnio. 

"Nismo zadovoljni i to je očigledno, nismo igrali dobru odbranu. Ja sam odgovoran za ovo i prihvatam odgovornost. Reakcija je bolja nego u prvoj utakmici, imali smo dobar start, ali smo izgubili koncentraciju. Za mene je bitno da tim ima pobednički mentalitet", rekao je on. 

Koji je razlog zašto nije igrao Bolomboj u odlučujućim trenucima utakmice?

"Ne, moja odluka. Majk je bio dobar, pa sam ga stavio da igra više. Isto se desilo prošlu utakmicu kada je bila obrnuta situacija", rekao je Sferopulos. 

"Moram da pričam o Teu i Šabazu i njihovom kvalitetu. Jago je nešto mlađi, prvi put je na ovom nivou i trebaće mu vremena da se prilagodi. Prethodnu utakmicu je bio bolji nego ovu, što znači da mora da popravi svoju pripremu za meč. Za ovaj nivo je bitno da kada ga protivnik zaustavi da nađe neko rešenje. To je iskustvo i sada ga stiče. Tu je da nam pomogne, ima dobar potencijal. Jedan je od najboljih igrača bio prošle godine, bio je MVP i verujem da će još da raste. O Šabazu i Teu nema potrebe da pričam", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke