Sferopulos o Zvezdinoj žrtvi: "Topić će imati sve važniju ulogu"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 02.01.2024.
21:07
Izvor: Sportske.net

Strateg Zvezde sumirao utakmicu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos nije želeo da izdvaja nikog od svojih igrača nakon pobede nad Fenerbahčeom od 76:85 u 18. kolu Evrolige.

Veliki trijumf crveno-belih na startu 2024. godine, posebno ako se u obzir uzmu razni faktori. Odlična utakmica u kojoj se posebno istakao Džoel Bolomboj koji je odigrao najbolji meč u svojoj evroligaškoj karijeri sa 24 poena i šest skokova.

"Čestitam igračima, Džoiel je uradio sjajan posao. Imao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri, ali svi su odradili dobar posao. Svako ko je ušao je odradio pravu stvari, pravili smo faulove pametno, nismo paničili, pronalazilo smo pravi način da ih napadnemo. Kada smo izjednačili na kraju 3/4 pokazali smo naš karakter. Žrtvovali smo naša tela u odbrani ne dozvolivši im da primimo lake poene i zasluženo smo pobedili", počeo je Sferopulos.

Nema vremena za odmor jer već za manje od 48 sati sledi utakmica sa Partizanom u "Areni".

"Druga utakmica je specijalna jer igramo protiv našeg najvećeg rivala. Moraćemo da se spremimo za vrlo bitnu utakmicu".

Nikola Topić je krenuo kao starter, igrao 19 minuta, upisao četiri poena i tri asistencije, delovao zrelo...

"Bila je to prva utakmica za njega ove sezone sa velikim učešćem u istoj. Računam na njega mnogo, Vrlo je talentovan i dokle god nastavi tako i imaće mnogo važniju ulogu. Mislim da će nam mnogo pomoći ove godine", podvukao je Sferopulos

Šarunas Jasikevičijus nije uopšte bio zadovoljan, s razlogom.

"Igrali smo naivno. Zvezda je igrala motivisanije, mi nismo igrali dobru košarku. Ako nastavimo da igramo ovako, platićemo cenu", kazao je strateg Fenera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke